Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran'dan Araplara jest

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Arap Birliğinin Lübnan'daki siyasi krize çözüm için önerdiği plana destek verdiklerini açıkladı.

Mutteki, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Sabah El Salem El Sabah ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Arap Birliğinin çabalarını takdirle karşılıyoruz ve bunun Lübnan'daki sorunların çözüme bağlanması için iyi bir temel oluşturduğunu düşünüyoruz. (Arap Birliği Genel Sekreteri) Amr Musa'nın Lübnan'daki bütün taraflara sunduğu girişimi destekliyoruz" dedi.

Musa'nın sunduğu üç aşamalı çalışma plânı 5 Ocakta Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edilmişti.

Lübnan'da Emil Lahud'dan sonra devlet başkanlığı makamı boş bulunuyor. Başkanlık seçimleri bugüne kadar 12 kez ertelendi. Musa'nın plânı, devlet başkanı seçildikten sonra ulusal birlik hükümetinin kurulmasını ve yeni bir seçim kanununun hazırlanmasını öngörüyor.

İran'dan önce Suriye de Arap Birliğinin girişimine destek vermişti. İran ve Suriye, ABD tarafından Lübnan'ın iç işlerine karışmakla suçlanıyor.

/ TAHRAN

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert'in iktidarı sallanıyor

  Filistin ağlıyor

  İran'dan Araplara jest

  Zeyno'nun kocası Türk- Azeri kardeşliğini kıskandı

  Mısırlılar Bush'u işgalci Fransız komutana benzetti

  Hillary, Beyaz Saray'a Obama'dan daha yakın

  Veziristan'da ordu kışlasına saldırı


 Son Dakika Haberleri