Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Futbolda seçim günü

Futbol Federasyonu Genel Kurulu bugün yapılıyor. Ana statünün görüşülerek kabul edileceği genel kurulda geçici 1. maddede yer alan federasyon başkanı, yönetim ve denetim kurullarının yenilenip yenilenmeyeceği de oylanacak. Çoğunluk sağlanamaması durumunda genel kurul yarın 3'te 1 çoğunluk aranarak tekrar toplanacak.

Bakırköy 2. Sulh Mahkemesi'nin Futbol Federasyonu'nu genel kurula hazırlaması amacıyla atadığı ''İhtiyati Tedbir'' heyetinin aldığı karar gereği, Futbol Federasyonu Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Ankara Sheraton Oteli'nde toplanacak ve saat 10.00'da başlayacak genel kurulda, Ana Statü'nün 5719 Sayılı Yasa ile uyumlu hale getirilmesi ve Ana Statü değişiklikleri delegelerin onayına sunulacak. Kurulda ayrıca yeni kanunun geçici 1. maddesi için de oylamaya gidilecek ve federasyon başkanı, yönetim kurulu ile denetim kurullarının yenilenip yenilenmeyeceği delegelere sorulacak.

3. TOPLANTI 25 OCAK'TA

Bugün yapılacak genel kurulda, 3813 sayılı yasanın 5. maddesinde belirtilen üye tam sayısının yarısından bir fazlası olarak belirlenen toplantı yeter sayısı aranacak. Bu sağlanamadığı takdirde, ikinci genel kurul toplantısı 18 Ocak Cuma günü aynı saatte ve aynı yerde gerçekleştirilecek. Bu toplantıda da üye sayısının 3'te 1'i olarak belirlenen toplantı yeter sayısının sağlanamaması halinde 3. toplantı, 25 Ocak Cuma günü saat 10.00'da Ankara Sheraton Oteli'nde çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

DELEGE SAYISI ARTTI

5719 Sayılı Kanunda, federasyon genel kurulunun oluşumu ile toplanma esasları yeniden düzenlendi. Yeni yasaya göre, Turkcell Süper Lig kulüpleri, genel kurulda biri başkanları olmak üzere 7'şer üyeyle temsil edilecek. Ancak Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri, daha önce şampiyon oldukları için fazladan 1'er oy hakkına sahip olacak ve böylece 8'er üyeyle genel kurulda bulunacak. Turkcell Süper Lig takımlarının toplam delege sayısı, 98'den 130'a çıkacak. TFF Birinci Lig kulüpleri 2'şer üye olmak üzere 36, TFF İkinci Lig kulüpleri başkanları olmak üzere 50, TFF Üçüncü Lig kulüpleri her gruptan ilk 5 sıradakilerin başkanları olmak üzere 20 üyeyle temsil edilecek.

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Futbolda seçim günü

  FIFA'da 16. sırada kaldık

  Soğuk havada maçlara kar maskesiyle çıkılsın

  Maçta parmakları dondu

  Uygun: İşimiz daha da zorlaştı

  F.Bahçe Ülker Alman Brose Baskets önünde

  Köln Batuhan'da kararlı

  Trabzonspor Türkiye Kupası'na veda etti

  TFF 1 Lig'in yeni adı Bank Asya 1. Lig oldu

  Appiah bitti mi?


 Son Dakika Haberleri