Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Appiah bitti mi?

Stephen Appiah'ın sakatlığı ile ilgili İtalya'dan gelen son haberler Fenerbahçe Kulübünü sarsmışa benziyor. Çünkü, doktor raporlarında Appiah'ın bir daha "futbol oynayamama" durumunun sözkonusu olduğu ileri sürülüyor. Bunun üzerine Fenerbahçe yönetimi Futbol Federasyonu'na Appiah'ın yerine 1 yabancı oyuncu transferi yapmak için başvuruda bulunmuş ve olumlu cevap almıştır..

Appiah, yanılmıyorsam geçen sezon lig devam ederken Mayıs ayında İstanbul'da ameliyat olmuştu. Doktorlar, Ganalı futbolcunun başarılı bir operasyon geçirdiğini belirterek, 2 ay içinde sahalara döneceğini söylemişti. Aradan 8 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen sahalara dönememesi hem Fenerbahçe Kulübünü, hem de Appiah'a maddi ve manevi büyük zararlar verdi..

Fenerbahçe yönetimi, sezon başında Appiah'ın eski parlak günlerine döneceğini ve Avrupa kulüplerini peşinden koşturacağını düşündü. Hatta, Alman kulübü Schalke 04'ün ısrarlı transfer isteklerine kulak tıkayarak, 7 milyon dolarlık teklifine olumsuz cevap vermişti. Yörnetim, şimdi bu teklifi kabul etmediği için çok pişmanlık duyuyordur..

Halbuki Appiah, geleceği olan bir oyuncuydu. 26 yaşında, diri ve müthiş fiziği ile Fenerbahçe'nin orta sahasına canlılık getirmişti. Özellikle Avrupa maçlarında kendisini gösterme adına bütün enerjisini harcıyordu. Bu tip maçlarda çok güzel goller attı ve arkadaşlarına attırdı. Fenerbahçe tribünlerinin en çok sevdiği oyuncuların başında geliyordu. Eğer, sakatlanmayıp, devam etseydi Fenerbahçe Kulübü ondan çok büyük paralar kazanacaktı..

Appiah bugün eski Appiah değil. Ayak sinirlerinde bir problem var. Bu yüzden istediği gibi koşamıyor, istediği gibi ikili mücadeleye giremiyor ve istediği gibi topa vuramıyor. Bir futbolcu için çok acı bir durum. Bu mesleği yapanlarda en küçük sağlık probleminin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından Appiah'ın durumu Türkiye'de her futbolcuya ders olmalıdır..

Ancak Appiah pes etmemeli. Bugünden sonra en güçlü ve etkili ilâcı moral olacaktır. Ondan daha kötü durumda olup, yeniden eski parlak günlerine dönen sporcuları örnek almalı. Sürekli pozitif düşünerek, bu sakatlığın üstesinden mutlaka gelmeli. Bu güç ve iradeyi Ganalı futbolcuda görüyorum..

Erol DOYURAN

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Futbolda seçim günü

  FIFA'da 16. sırada kaldık

  Soğuk havada maçlara kar maskesiyle çıkılsın

  Maçta parmakları dondu

  Uygun: İşimiz daha da zorlaştı

  F.Bahçe Ülker Alman Brose Baskets önünde

  Köln Batuhan'da kararlı

  Trabzonspor Türkiye Kupası'na veda etti

  TFF 1 Lig'in yeni adı Bank Asya 1. Lig oldu

  Appiah bitti mi?


 Son Dakika Haberleri