Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu yasak Türkiye’yi zayıflatıyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasına ilişkin tartışmaların Türkiye’yi dışarıda görünüm olarak zayıflattığını ve ortaya konan tezlerin evrensel hukuk kurallarıyla bazen son derece çeliştiğini söyledi.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) İcra Komitesinin Cidde’de bugün yapılacak toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan’a hareket eden Babacan, Esenboğa havalimanında basın toplantısı düzenledi. Babacan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin üniversitelere başörtüsüyle girilmeyeceğine dair kararının ve yükseköğretimde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: “Görevim gereği dış dünyayla çok yakın ilişkisi olan biri olarak, Türkiye’de bugünlerde yaşanan bu tartışmaların önemli bir bölümü maalesef Türkiye’yi dışarıda görünüm olarak zayıflatmaktadır. Türkiye, özgürlükler ve haklar alanında ileri gitmek zorunda olan bir ülkedir. Türkiye, kendisine seçtiği AB’ye tam üyeliği yakalamak için siyasi reformlar yapmak zorunda olan bir ülkedir.”

Babacan, hukukun üstünlüğü ilkesi, temel hak ve özgürlükler ile demokrasinin birinci sınıf bir demokrasi olmasının, siyasi reformların temel unsurlarını oluşturduğunu söyledi. Türkiye’deki özgürlüklerin her alanda doyasıya yaşanmasının hükümetin

temel kriteri olduğunu belirten Babacan, şöyle konuştu:

“Artık Türkiye’nin bu yeni dönemde gerçekten dışa açık bir dünya ülkesi olması için hep beraber çalışmamız gerekiyor. Bu tartışmaların içeriğine ve niteliğine bakacak olursak maalesef ortaya konan tezler evrensel hukuk kurallarıyla bazen son derece çelişmekte. Bu da Türkiye’yi dışarıya karşı daha farklı göstermektedir.”

Bu sorunların hızla çözülmesi ve Türkiye’nin ileriye bakması gerektiğini söyleyen Babacan, bu tartışmaların Türkiye’nin ekonomik gücüne ve dünyada hızla artan etkinliğine gölge düşürmemesi gerektiğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en iyisine layık olduğunu düşündüklerini belirten Babacan, “Nasıl pek çok gelişmiş ülkede bu tür sorunlar gündemde değilse Türkiye’nin de gündeminden bu tür sorunların hızla uzaklaşması gerekiyor” dedi.

/ ANKARA

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özgür üniversiteye destek çığ gibi

  ÖZGÜRLÜK VE BİLİMSEL ÜRETİM

  Bu yasak Türkiye’yi zayıflatıyor

  Halka hesap vermeyenlerin baskısına hayır diyeceğiz

  Kutan: Kaş yapayım derken göz çıkarmayın

  Başörtüsü tektipleştirilmesin

  Çene altı dayatması da yanlış

  Rejim tartışmaları bilimsellikten uzak

  “Yayla’ya ceza insan haklarıyla bağdaşmıyor”

  Cumhurbaşkanı Gül, Katar’a gidecek

  Gazze için İKÖ harekete geçmeli

  Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu Think.com’da

  Özürlü çocuğu olanlara davranış eğitimi

  Doğu’da, Sibirya soğukları sürüyor


 Son Dakika Haberleri