Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kutan: Kaş yapayım derken göz çıkarmayın

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, başörtüsü konusunda getirilen düzenlemenin beklentilere cevap vermediğini belirterek, “Düzenleme, yasağı sadece yüksek öğrenim hakkıyla sınırlamaktadır. Biz ısrarla şunu söylüyoruz: Bu, tarihi bir hatadır. Bu, kaş yapayım derken göz çıkarmaktır” dedi.

Kutan, partisinin Ankara İl Başkanlığında düzenlenen ‘’İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’’nda yaptığı konuşmada, başörtüsü konusunda AKP ve MHP heyetlerinin üzerinde anlaştıkları yasal değişikliklerin, ‘’yasağı daha da derinleştireceğini’’ söyledi. TBMM Başkanlığına sunulan Anayasa değişikliği teklifinde kılık kıyafet

düzenlemesine ilişkin net bir ifade yer almadığını ifade eden Kutan, ‘’Sadece YÖK Kanunu’nu düzenleyen ek 17. maddede bu konuda bir düzenlemeye yer verilmiştir. Ancak bu madde de Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçesine kapı açmaktadır’’ diye konuştu.

Kutan, düzenlemenin milletin beklentilerine cevap vermediğini kaydederek, şöyle konuştu:

‘’Düzenleme, yasağı sadece yüksek öğrenim hakkıyla sınırlamaktadır. Biz ısrarla şunu söylüyoruz: Bu, tarihi bir hatadır. Bu, kaş yapayım derken göz çıkarmaktır. Yasağı sadece yüksek öğrenim hakkıyla sınırlandırmak, böylesi haksız bir zulmü, açık liselerde, özel kurslarda, dershanelerde yani üniversite dışındaki her yerde meşru hale getirmek demektir. Hatta daha ötesi anayasal suç kapsamına almak demektir.’’

İnanç özgürlüğünün, pazarlığı, şartı, şerhi, yasağı olmayacağını ifade eden Kutan, inanç özgürlüğünün önündeki bütün engellerin hiçbir ayrım gözetmeksizin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Kutan, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM’de grubu bulunan bütün partilere bir öneri mektubu gönderdiklerini belirterek, ‘’Bu yasağı ortadan kaldırmakta samimiyseniz, Anayasa’nın 24 maddesinin 1. fıkrasının sonuna ‘kimse dini inancından ve inancına uygun kılık ve kıyafetinden dolayı Anayasa’da açıkça belirtilen haller dışında hiçbir temel haktan mahrum edilemez’ ifadesini koyun’’ diye konuştu.

/ ANKARA

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özgür üniversiteye destek çığ gibi

  ÖZGÜRLÜK VE BİLİMSEL ÜRETİM

  Bu yasak Türkiye’yi zayıflatıyor

  Halka hesap vermeyenlerin baskısına hayır diyeceğiz

  Kutan: Kaş yapayım derken göz çıkarmayın

  Başörtüsü tektipleştirilmesin

  Çene altı dayatması da yanlış

  Rejim tartışmaları bilimsellikten uzak

  “Yayla’ya ceza insan haklarıyla bağdaşmıyor”

  Cumhurbaşkanı Gül, Katar’a gidecek

  Gazze için İKÖ harekete geçmeli

  Asarlık 100. Yıl İlköğretim Okulu Think.com’da

  Özürlü çocuğu olanlara davranış eğitimi

  Doğu’da, Sibirya soğukları sürüyor


 Son Dakika Haberleri