Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’de şehadet saldırıları yeniden başladı

İsrail’de son şehadet saldırısının üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra bir şehadet saldırısı düzenlendi. İsrail’in nükleer santralinin bulunduğu Dimona şehrinde meydana gelen bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Patlamanın, nükleer tesislere yakın olmadığı kaydedildi.

İsrail polisi, saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini; ancak sadece bir tanesinin üzerindeki bombaları patlatmayı başarabildiğini açıkladı. Haaretz gazetesi, diğer saldırganın İsrail polisi tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın üzerindeki bombanın da uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi. İsrail’de otoriteler, Mısır ve Gazze arasındaki sınırın yıkılmasının ardından ve yüz binlerce kişinin Mısır tarafına geçerek Gazze’ye geri dönmesinin ardından alarma geçirilmişti.

İsrail, Gazzelilerin sınır duvarını yıkarak Mısır’a girmeleriyle Hamas’ın da ileri teknoloji ürünü silâhlar elde ettiğini öne sürmüş, İsrail İç İstihbarat Örgütü Şin Bet de Hamas’ın yaklaşık iki hafta açık kalan sınırdan modern silâhlar da dahil çok sayıda mühimmatı Gazze’ye soktuğunu iddia etmişti.

İsrail’de sonşehadet saldırısı, 29 Ocak 2007’de güneyde Kızıldeniz kıyısında bulunan Eylat kasabasında düzenlenmişti. Saldırıda 3 kişi ölmüştü.

İsrail, bu dönemde ise çok sayıda şehadet saldırısı girişimini önlediğini açıklamıştı.

İsrail’deki saldırıyı

El Aksa Şehitleri üslendi

Bu arada, İsrail’in Dimona kentinde düzenlenen ve 3 kişinin öldüğü intihar saldırısını El Aksa Şehitleri Tugayı üslendi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El Fetih grubundan bir yetkili, saldırıyı El Fetih’in silahlı kanadı olan El Aksa Şehitleri Tugayı’na bağlı Filistin Ordusu adlı bir grubun düzenlediğini açıkladı.

/ DİMONA

05.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Artık, ‘İslâmî terör’ yok

  İngilizler Holmes’i gerçek sanıyor

  İsrail’de şehadet saldırıları yeniden başladı

  Koalisyon yine ‘yanlış’ hedefi vurdu

  Yine "yanlışlıkla" sivil katliamı

  Belgrad’ta Moskova kaybetti, Brüksel kazandı

  Nicolas Sarkozy, baş aşağı gidiyor

  Çad’da isyancılar püskürtüldü

  Benazir katillerini teşhis etmiş

  İran, yerli uydusunu üretti

  Maliki, ABD ile pakt kuruyor


 Son Dakika Haberleri