Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki, ABD ile pakt kuruyor

Irak hükümet sözcüsü Ali El Dabbağ, Washington ile Bağdat arasında uzun dönemli stratejik ilişkilere temel oluşturacak bir pakt ile ilgili olarak, Amerikalı yetkililerle müzakerelerin bu ay başlayacağını söyledi.

El Dabbağ, Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri El Maliki ile Talabani’nin iki yardımcısı ve önde gelen siyasî grupların liderlerinin Irak-ABD paktını ele almak üzere bir araya geldiklerini bildirdi. El Dabbağ, Amerikalı yetkililerle müzakerelerinse bu ayın üçüncü haftasında başlayacağını ifade etti, ancak kesin tarih vermedi. Dabbağ, “Bu anlaşma Irak’a ekonomik, güvenlik, siyasi, diplomatik çıkarlar sağlayacak ve Amerikan halkıyla sempatik bir ilişki kuracaktır” diye konuştu.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de söz konusu paktın temmuz ayına kadar tamamlanacağını ümit ettiğini söyledi. ABD-Irak paktıyla ilgili olarak Amerikalı yetkililer herhangi bir yorumda bulunmadı, ancak ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, geçen ay Reuters ajansına verdiği demeçte, böyle bir paktın yıllar, hatta on yıllar boyunca ikili ilişkilerin çatısını belirleyeceğini belirtmişti.

Irak Başbakanı Maliki ile ABD Başkanı George Bush, pakt ile ilgili müzakerelere yön verecek bir ilkeler deklarasyonunu kasım ayında imzalamışlardı.

/ BAĞDAT

05.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Artık, ‘İslâmî terör’ yok

  İngilizler Holmes’i gerçek sanıyor

  İsrail’de şehadet saldırıları yeniden başladı

  Koalisyon yine ‘yanlış’ hedefi vurdu

  Yine "yanlışlıkla" sivil katliamı

  Belgrad’ta Moskova kaybetti, Brüksel kazandı

  Nicolas Sarkozy, baş aşağı gidiyor

  Çad’da isyancılar püskürtüldü

  Benazir katillerini teşhis etmiş

  İran, yerli uydusunu üretti

  Maliki, ABD ile pakt kuruyor


 Son Dakika Haberleri