Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yaşar Alptekin: Tek başına namaz bile en büyük nimettir

Köprü Kültür Sanat ve İletişim Derneğinin konuğu olarak Gebze’ye gelen Yaşar Alptekin, namazla tanışma sürecini ve hayatındaki değişimi paylaştı.

Eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, Köprü Kültür Sanat ve İletişim Derneğinin konuğu olarak Gebze’ye geldi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Yaşar Alptekin hidayet öyküsünü anlattı ve program sonunda dinleyicileriyle sohbet edip kitaplarını imzaladı.

Ünlü iş adamı Sakıp Sabancı’nın cenaze namazına gittiğinde ölümden çok etkilenip kendisini sorgulayarak namaza başladığını söyleyen Alptekin, “Kendimi üç yaşında kabul ediyorum. Namazsız geçen yıllarımı yaşanmış saymıyorum. 42 yıl suya yazı yazmışım ve ömrümü boşa harcamışım” dedi. Alptekin, programda, namaza başlama süreci, hidayetin ilk günleri, eski hayatıyla yeni hayatının mukayesesi, gençlere tavsiyeler, namazı dosdoğru kılmanın önemini anlattı.

Yaşar Alptekin ünlü işadamı Sakıp Sabancı’nın cenazesine katıldığında insanları yakından izleme fırsatı bulduğunu, onların halet-i ruhiyelerinin üzerinde büyük izler bıraktığını belirterek “Hepsinde büyük bir üzüntü ve mutsuzluk vardı. Bende o anda bir değişim oldu sanki. Bu yeni hayatının ona hemen bir armağanı oldu” diye konuştu.

Alptekin cenazeden sonra eve geldiğinde namaz kılmak istediğini ve arkadaşlarının yardımı ile abdest alarak ilk namazı kıldığını, daha sonra da İçerenköy’de sabah namazına gittiğini belirterek, “Ondan sonra tamamen değiştim sanki” dedi.

Daha sonra 12 yaşındaki kızının kendisiyle birlikte namaz kılmak istediğini söylemesi üzerine çok büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Alptekin, “Bazen geceleri elinde tesbihle uyurken görüyorum. O an duyduğum hazzı hiç duymadım. Allah her insana onu yaşatsın” diye anlattı.

Eskiden favori mekânlarının gece kulüpleri, disko ve barlar olduğunu söyleyen Yaşar Alptekin şimdi selâtin camilerinin yolunu tutuyor.

Alptekin, “ Öğle namazlarını Eyüp Sultan’da Cumaları Aziz Mahmut Hüdai Camiinde kılıyorum. Türbeleri ziyarete gidiyorum” derken bir farklılığı da dile getirmeden edemiyor: “Şimdi gerçek arkadaşlarla tanıştım. Menfaatsiz bir sevgi olduğunu gördüm. Geçmişte belki daha çok para kazanıyordum. Ama şimdiki mutluluğum yoktu” dedi.

42 yaşındaki ünlü yıldız; önce umre, ardından da hac planları yapıyor... Alptekin şunları söyledi:

“Bana bir gül bahçesi miras kalmadı. Maalesef ben çöplükte yetiştim. Bunun için bu güzel bahçenin gülünü, dikenini, yaprağını koklayarak seviyorum, kıymetini biliyorum. Yıllardır bu gül bahçesinin içinde veya yanında olan, belki hakkıyla kıymetini bilmeyen veya çöplüğü merak edenlere söyleyecek çok şeylerim var. Şunu unutmayalım ki, dinimiz yaşanmak içindir. Tek başına namaz bile, bize verilen en büyük nimettir. Rabbimizle birlikte olmak, O’na imanımızı yenilemek, adeta tekrar bağlanmaktır.”

Muhammed Turhan

05.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaşar Alptekin: Tek başına namaz bile en büyük nimettir

  İlme, irfana, ümrana kurulan 100 Köprü

  Senaryo yarışmasına başvurular başladı

  Yozgat’taki konaklar restore edilecek

  Mimarlar Odasından resim yarışması


 Son Dakika Haberleri