Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yozgat’taki konaklar restore edilecek

Yozgat’ta yıkılmaya yüz tutan tarihî konakların restore edilerek çeşitli amaçlarla kullanılmasının sağlanacağı bildirildi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, mülkiyeti hazineye ait olan Genç Osman dönemine ait tarihî Hayri İnal Konağı’nı 49 yıllığına kiralayarak restore ettirdiklerini belirtti.

Hayri İnal Konağı’nı Yozgat Evi olarak kültürel faaliyetler için kullanacaklarını belirten Başer, il merkezindeki diğer tarihi konak ve yapıların da restore edilerek, farklı amaçlarla kullanılması yönünde çalışma başlattıklarını ifade etti.

Başer, Yozgat Valiliği ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında özel mülkiyet altındaki tarihî yapıların restore edilmesine çalışacaklarını bildirdi.

Yusuf Başer, şöyle devam etti:

‘’İl Özel İdaresi’nden kaynak aktarılarak Karslıoğlu Konağı’nın restorasyonu bu yıl yapılacak. İl merkezinde bulunan ve her biri 130 ila 200 yıllık olan diğer tarihi konak ve yapılar özel şahıslara ait. Bu yüzden müdahale şansımız yok. Mülk sahipleri bu tarihi yapıları restore ettirmek istemeleri halinde kendilerine gerekli desteği vereceğimizi ilettik. Restore ettiremeyecek olanlara ise teklif götürdük. Tarihî binayı belediyemize devretmeleri halinde kendilerine bina karşılığında istedikleri yerden arsa tahsis edebileceğimizi ilettik.’’

05.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaşar Alptekin: Tek başına namaz bile en büyük nimettir

  İlme, irfana, ümrana kurulan 100 Köprü

  Senaryo yarışmasına başvurular başladı

  Yozgat’taki konaklar restore edilecek

  Mimarlar Odasından resim yarışması


 Son Dakika Haberleri