Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şahin: Mini af yok

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Mini af diye birşey yok” dedi. Şahin, gazetecilerin soruları üzerine, Ceza Muhakemeleri Yasasının 231. maddesinde, temel ceza kanunları ile uyumla ilgili kanun görüşülürken üç siyasî partiye mensup grup başkanvekillerinin önerge verdiklerini belirterek, söz konusu önergeye göre iki yıl ve altında ceza gerektiren suçlarla ilgili hakimin, hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı verebildiğini kaydetti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘’mini af diye bir şey yok’’ dedi. Bank Asya 1. Lig takımlarından Eskişehirspor ile seçim bölgesinin takımı Antalyaspor’un karşılaşmasını izlemek için Eskişehir’e gelen Bakan Şahin, Başsavcı Gökhan Karaburun ile yapımı süren Adalet Sarayında incelemelerde bulundu.

Adalet Bakanı Şahin, gazetecilerin, bazı hukukçuların ‘’mini af’’ getirileceği yolundaki değerlendirmelerini hatırlatmaları üzerine, Ceza Muhakemeleri Yasası’nın 231. maddesinde, temel ceza kanunları ile uyumla ilgili kanun görüşülürken üç siyasi partiye mensup grup başkanvekillerinin önerge verdiklerini belirterek, söz konusu önergeye göre iki yıl ve altında ceza gerektiren suçlarla ilgili hakimin, hükmün açıklanmasını geri bırakılması kararı verebildiğini kaydetti. Buna göre, hükümlü veya sanığın denetime tabi olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

‘’Bu ne demek? Hükümlü veya sanık takip ediliyor veya hürriyeti bağlayıcı ceza dışında başka bir işi yapmaya ya da yapmamaya mahkum ediliyor. Buna denetim diyoruz. Bu, ceza kanunu ile yeni geldi. Bir yıllık süreyi iki yıla çıkardık. Bundan sonra iki yıldan aşağı ceza alanlar da denetime tabi tutulacak. Olay bundan ibarettir. Hükmün açıklanmasınını geri bırakma kararını verecek hakim. Zannediyorum bu konuda Yargıtaya gelmiş dosyalarla ilgili Yargıtay Ceza Genel Kurulu bir değerlendirme yapacaktır.’’

Şahin, bazı basın yayın organlarının 8 Şubattan itibaren bazı suçları işleyenlerin söz konusu önergeden yararlanarak tahliye edildiğine dair haberler yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

‘’Bu doğru değil. Örneğin 8 Şubatta cezaevlerinde 94 bin 500 hükümlü ve tutuklu vardı. Bugün itibariyle 94 bin 658 tutuklu ve hükümlü var. Kimse bu yasadan yararlanarak tahliye edilmedi. Ben takip ediyorum. Bu yasadan kaç kişinin yararlanacağı soruluyor. Buna hakimler karar verecek. Hakim isterse yararlandırmaz. Mini af diye bir şey yok.’’

/ ESKİŞEHİR

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

  Müminler kardeştir

  Şahin: Mini af yok

  Herkes sınırını bilmeli

  Mecliste Vakıflar Kanunu görüşmeleri devam edecek

  Okullar tatil edildi

  Çığ ve don uyarısı

  İstanbul’da kar hasreti bitti

  Kış, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

  Bazı yollar ulaşıma kapandı

  4 yolcu otobüsü karda devrildi: 2 kişi öldü 123 kişi yaralandı

  Teröristlerin kurduğu 4 tuzak imha edildi

  YÖK sağlıkçıların hakkını teslim etti

  Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

  Belde belediyelerine sahip çıkılmıyor

  Eker: Birileri gündem oluşturup, kaos üretiyor

  Avrupalı turistlerin gözdesi yine Türkiye

  DP: Siyasetin seviyesi düştü

  ‘Çok Yaşa Bebek’ ile bebekler çok mutlu

  Antep’ten çevreye büyük yatırım

  İnternetten mezar ziyareti

  Kalabalıklar koyun sürüsü gibiymiş

  Atıklar için telefon hattı

  Meke Gölü'ne nazar değdi


 Son Dakika Haberleri