Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çığ ve don uyarısı

Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji, çığ ve don tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Son meteorolojik analiz ve tahminlere göre soğuk hava hafta ortasına kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek.

oğuk havanın hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili oluyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Dün sabah yapılan ölçümlerde, bazı şehir merkezlerinde kar kalınlıkları santimetre olarak şöyle belirlendi:’’Hakkari 70, Ağrı 52, Muş 48, Kars 46, Tunceli ve Bingöl 43, Zonguldak 36, İnebolu 35, Yozgat 33, Erzincan 26, Sakarya 25, Gümüşhane 24, Erzurum ve Tokat 22, Balıkesir 20, Konya ve Sivas 17, İstanbul, Denizli ve Çankırı 15, Düzce ve Kastamonu 12, Nevşehir ve Kütahya 11, Isparta ve Kırıkkale 10, Bolu 9 , Afyonkarahisar ve Kayseri 8, Kahramanmaraş 6, Ankara Keçiören 5, Etimesgut 7, Esenboğa 10’’ Son meteorolojik analiz ve tahminlere göre, soğuk hava hafta ortasına kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek. Soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Bugün, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek. Kar yağışı yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olacak. Rüzgar, kuzey ve iç kesimlerde kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak esecek.

19 Şubat Salı günü, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri kar yağışlı geçecek. 20 Şubat Çarşamba günü, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusu kar yağışlı diğer kesimler parçalı bulutlu geçecek. Yurdun batı kesimlerinde sabah saatlerinde sis görülecek. İstanbul’da bugün, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı bir gün yaşayacak. Gece ve sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sıcaklıklar en az -3 en çok 1 derece olacak. Ankara ise, parçalı çok bulutlu aralıklı kar yağışlı bir gün geçirecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Sıcaklıklar en az -7, en çok -3 derece olması bekleniyor. İzmir’de hava bugün, parçalı bulutlu olacak. Sıcaklıkların en az 0 derece, en çok 5 derece olacağı tahmin ediliyor. Soğuk hava ve kar yağışına bağlı olarak yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli buzlanma ve don olayı ile doğu kesimlerde büyük risk oluşturacak çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekiyor.

/ ANKARA

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

  Müminler kardeştir

  Şahin: Mini af yok

  Herkes sınırını bilmeli

  Mecliste Vakıflar Kanunu görüşmeleri devam edecek

  Okullar tatil edildi

  Çığ ve don uyarısı

  İstanbul’da kar hasreti bitti

  Kış, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

  Bazı yollar ulaşıma kapandı

  4 yolcu otobüsü karda devrildi: 2 kişi öldü 123 kişi yaralandı

  Teröristlerin kurduğu 4 tuzak imha edildi

  YÖK sağlıkçıların hakkını teslim etti

  Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

  Belde belediyelerine sahip çıkılmıyor

  Eker: Birileri gündem oluşturup, kaos üretiyor

  Avrupalı turistlerin gözdesi yine Türkiye

  DP: Siyasetin seviyesi düştü

  ‘Çok Yaşa Bebek’ ile bebekler çok mutlu

  Antep’ten çevreye büyük yatırım

  İnternetten mezar ziyareti

  Kalabalıklar koyun sürüsü gibiymiş

  Atıklar için telefon hattı

  Meke Gölü'ne nazar değdi


 Son Dakika Haberleri