Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, anayasada yapılacak değişiklikle YÖK Kanunu’nun ek-17. maddesine düzenleme yapılmasına kalmayacağını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanlığına seçilen İsmail Koncuk, Ankara Dedeman Otel’de basın mensuplarıyla biraraya geldi. Koncuk, öncelikle sendikaların halkın menfaatlerine uygun hareket etmesi gerektiğini kaydederek, “Sendikalar iktidarlarla beraber hareket etmemelidirler. Eğer ederlerse, onlara gerek olmaz. İktidarların her yaptıklarına karşı çıkmak doğru değildir. Sendikalar halkın, ülkenin menfaatlerine uygun hareket etmelidirler” diye konuştu.

YÖK’ün meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliğine dair kararını eleştiren Koncuk, “YÖK’ün son toplantısında, katsayı adaletsizliğinin çözüleceğini sanıyorduk. Ama ne oldu? Söyledikleriyle yaptıkları örtüşmedi. YÖK’ün kararına göre uygulama olacaksa 2009 yılında sınava girenler için uygulanacağını belirtiyor. Peki, 2008 yılında sınava gireceklerin suçu ne? Yıllardır bu adaletsizlik yüzünden mağdur olan gençlerimizin suçu ne? Çözüm neden bu kadar geciktiriliyor acaba?” diye sordu. Koncuk, katsayı sorunu çıktıktan sonra meslek liselerinin kalitesinin düştüğünü vurgulayarak, “Katsayı sorunu çıktıktan sonra, meslek liselerinin kalitesi çok düştü. Önceden meslek liselerinden çok sayıda doktor, mühendis vs. çıkıyordu. Şimdi ise bundan eser yok” dedi.

Eğitim hakkından hiç kimsenin kıyafeti sebebiyle mahrum bırakılmaması gerektiğini belirten Koncuk, “Başörtüsü konusunda temel hedef eğitim, öğretimdir. Bunun önüne sınırlar konularak “Siz şöyle giyinirseniz, eğitim-öğretim alamazsınız’ demek, çok yanlıştır. Eğitim-öğretim hakkından hiç kimse, kıyafeti nedeniyle mahkûm bırakılmamalıdır” şeklinde konuştu.

İsmail Koncuk, Anayasada bu sorunun belirtilmesinin, YÖK Kanunundaki ek 17. madde düzenlemeye ihtiyaç bırakmadığını belirterek, “Anayasa bizim en üst dayanak noktamızdır. Burada yapılacak değişikliğin ek-17. maddeye gerek bırakmaması gerekmektedir. Özgürlüklerin önüne, genel ahlaka uygun olmak kaydıyla, sınırlar örülmemelidir.”

Cemil Yüzer / ANKARA

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

  Müminler kardeştir

  Şahin: Mini af yok

  Herkes sınırını bilmeli

  Mecliste Vakıflar Kanunu görüşmeleri devam edecek

  Okullar tatil edildi

  Çığ ve don uyarısı

  İstanbul’da kar hasreti bitti

  Kış, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

  Bazı yollar ulaşıma kapandı

  4 yolcu otobüsü karda devrildi: 2 kişi öldü 123 kişi yaralandı

  Teröristlerin kurduğu 4 tuzak imha edildi

  YÖK sağlıkçıların hakkını teslim etti

  Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

  Belde belediyelerine sahip çıkılmıyor

  Eker: Birileri gündem oluşturup, kaos üretiyor

  Avrupalı turistlerin gözdesi yine Türkiye

  DP: Siyasetin seviyesi düştü

  ‘Çok Yaşa Bebek’ ile bebekler çok mutlu

  Antep’ten çevreye büyük yatırım

  İnternetten mezar ziyareti

  Kalabalıklar koyun sürüsü gibiymiş

  Atıklar için telefon hattı

  Meke Gölü'ne nazar değdi


 Son Dakika Haberleri