Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “başörtüsüne özgürlük eylemleri” üçüncü yılına girdi. Geniş katılımla yapılan bu haftaki eylemde konuşan Küresel Eylem Grubundan Canan Şahin, kendisinin başının örtülü olmadığını belirtirken, “Başı açık bir genç kız olarak hiçbir zaman başörtülü kişilerle bir sorunum olmadı. Başı örtülü birçok komşum ve akrabam var ve hiçbiri ile de bu farklılıktan dolayı bir sürtüşmem olmadı” dedi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “başörtüsü özgürlük eylemleri” üçüncü yılına girdi. Geniş katılımla yapılan bu haftaki eylemde konuşan Mazlum- Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, provokatörlerin pazara indikleri uyarısında bulunarak, şunları söyledi: “Başörtüsü Müslüman kadının bir yarasıdır ve bu yara adaletli bir şekilde kapatılmalıdır. ‘Çatışma çıkar diyorlar’ 40 yıldır zulüm devam ediyor da çatışma çıkmadı şimdi mi çıkacak? Bir kısım İslâm düşmanı azınlıklar ve destekçisi medya kuruluşları yaygara yapıyor o kadar. ÇYDD’li Saylan’ın, ‘Biz istemesek hiçbir şey olmaz. Bu memleketin asil sahibi biziz’ sözleri her şeyi özetliyor. Biz bu mantığa karşıyız. Bizim itirazımız bunadır.”

Küresel Eylem Gubu’dan Canan Şahin, kendisinin başının örtülü olmadığını hatırlatırken, “Başı açık bir genç kız olarak hiçbir zaman başörtülü kişilerle bir sorunum olmadı. Başı örtülü birçok komşum ve akrabam var ve hiçbiri ile de bu farklılıktan dolayı bir sürtüşmem olmadı” diye konuştu.

Toplumu sun’î kamplara bölmeyi amaçlayan başörtüsü yasağının bir an evvel bitmesini istediklerini söyleyen Şahin, “Başörtülü birçok arkadaşımın çeşitli mağduriyetlere uğradığını biliyorum. Üniversite kapılarında onların aşağılayıcı bir muameleye uğramasını kabullenemiyorum. Mezun olduktan sonra başörtülü olduğu için iş bulmada büyük sorunlar yaşayan arkadaşlarım var. Sırf başörtülü diye çeşitli hakaretler gören arkadaşlarımın mağduriyetinin devam etmemesi için bugün buradayım” dedi.

Memur- Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu ise yaptığı konuşmasında hak ve özgürlüklere her alanda serbestlik talep etti. Başörtüsü yasağın tümüyle yok edilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Aksu, “Artık aranan bu haklar görünmezden gelinemez” dedi.

Eylemde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise “Rektör ‘notunu kırarım’ diyor. ADD’nin panelinde ulusalcı iş adamları derneğinin genel sekreteri ‘hukuk dışına çıkılabilir’ diyor. Fransız masonlarının başı ‘halk yanılabilir’ diyor. Seçimlerden sonra da muhalefet partisinin genel başkanı ‘halk yanıldı’ demişti. Karşımızda halka ve hukuka güvenmeyen iç ve kökü dışarıda güçler var. Tek ortak noktaları özgürlüklere karşı olmaları” şeklinde konuştu.

Antidemokratik anlayışa sahip kuruluşların yasakları kazanılmış hak olarak gördüğüne dikkat çeken Gündoğdu, “Birileri 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın dayatmalarını kendi adlarına kazanılmış hak olarak görüyor ve başörtüsüne tahammül edemiyor. Cumhurbaşkanı, başörtüsü yasağını kaldıran anayasa değişikliğini onaylarsa bunu uygulamamak için direnen rektörler olacaktır. Buradan söylüyorum. Başörtülü kızlarımızı üniversiteye almayan rektörleri noterle tesbit edip haklarında suç duyurusunda bulunacağız.” uyarısında bulundu.

Diğer taraftan diğer illerden gelen inanç platformu üyeleri de yaptıkları konuşmalarında başörtüsüne sınırsız özgürlüklerini yinelerken kendilerini görmeyen kartel medyasını eleştirdiler. Başörtüsü eylemcileri sıklıkla, “Başörtüsü bizim onurumuz” şeklinde sloganlar attılar. İnanç Platformu üyelerine ise Diyanet- Sen, Büro Memur- Sen, Öğretmen-Sen ve Emekli –Sen gibi sendikaların desteği gözden kaçmadı. Rahatsız olduğu için eyleme katılamayan Sağlık- İş Başkanı Mustafa Başoğlu’nun destek mesajı ise herkesi duygulandırdı. Eyleme yaklaşık 30’un üzerinde sivil toplum temsilcisinin desteği oldu.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

  Müminler kardeştir

  Şahin: Mini af yok

  Herkes sınırını bilmeli

  Mecliste Vakıflar Kanunu görüşmeleri devam edecek

  Okullar tatil edildi

  Çığ ve don uyarısı

  İstanbul’da kar hasreti bitti

  Kış, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

  Bazı yollar ulaşıma kapandı

  4 yolcu otobüsü karda devrildi: 2 kişi öldü 123 kişi yaralandı

  Teröristlerin kurduğu 4 tuzak imha edildi

  YÖK sağlıkçıların hakkını teslim etti

  Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

  Belde belediyelerine sahip çıkılmıyor

  Eker: Birileri gündem oluşturup, kaos üretiyor

  Avrupalı turistlerin gözdesi yine Türkiye

  DP: Siyasetin seviyesi düştü

  ‘Çok Yaşa Bebek’ ile bebekler çok mutlu

  Antep’ten çevreye büyük yatırım

  İnternetten mezar ziyareti

  Kalabalıklar koyun sürüsü gibiymiş

  Atıklar için telefon hattı

  Meke Gölü'ne nazar değdi


 Son Dakika Haberleri