Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müminler kardeştir

Doğu Anadolu’nun ve Bitlis’in önde gelen manevî dinamiklerinden emekli imam Mehmet Cepe, Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini vurguladı. Cepe, “Allah’ın ‘Müminler kardeştir’ kaidesi tam olarak kalbe yerleştirilir ve insanları Allah’ı tam imanla tanırsa Batı, Doğu, Güney ve Kuzey neresi olursa olsun her yerdeki insanlarımızın kalbleri kardeşlik duygusuyla çarpar” şeklinde konuştu.

Bitlis’in önde gelen eşraf ve mânevî dinamiklerinden emekli imam Mehmet Cepe, Türk milletini kimsenin bölemeyeceğini vurguladı.

Bitlis’in köy muhtarları ve imamlarından oluşan bir heyet, Kurban Bayramı’nı, Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde Doğu ve Güneydoğu’da geçiren Bursalı işadamları ve sivil toplum örgütlerine iade-i ziyarette bulunmak için Bursa’ya geldi. Bitlis’in köylerinde hizmet etmekte olan 51 kişilik muhtar, aza ve imamlardan oluşan heyette bulunan Bitlis’in önde gelen eşraf ve manevi dinamiklerinden olan emekli imam Mehmet Cepe, atılan kardeşlik köprülerinin ekilmeğe çalışılan nifak tohumlarını tamamen çürüttüğünü söyledi. Kurban Bayramı’nda başlayan Batı ve Doğu kucaklaşmasının karşılıklı ziyaretlerle daha da pekiştiğini bildiren Cepe, bu tür etkinliklerin yıllardır unutulan kardeşlik duygularını yeniden yeşerttiğini vurguladı.

Mehmet Cepe, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, yaşanan sıkıntının tek nedeninin Kur’ân’dan uzak yaşamaktan kaynaklandığını ifade etti. Allah’ın ‘Bütün müminler birbirine kardeştir’ ayetini hatırlatan Cepe, “Allah’ın ‘Mü’minler kardeştir’ kaidesi insanlar tarafından tam olarak kalbe yerleştirilir ve Allah’ı tam imanla tanırsa Batı, Doğu, Güney ve Kuzey neresi olursa olsun her yerdeki insanlarımızın kalpleri uhuvvet duygusuyla çarpar” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İslâm ahlâkına göre kardeş olan müminlerin birbirini severek karşılıklı ziyarette bulunacağına işaret eden Mehmet Cepe, gerçekleştirilen bu ziyaretlerinde buna örnek teşkil ettiğinin altını çizdi. Cepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamber Efendimiz ‘Tefrikaya başvuran veya niyet eden bizden sayılmaz’ diye buyurmuştur. Mü’min tefrikayı sevmez ve ayrılığa giremez. Tefrikaya giren insanlar ancak nefis ve şeytanın desiseleri ile yoldan çıkmış sayılırlar. Ancak Kur’ân düsturuyla hareket edenler ise birbirine gerçek mânâda kardeşçe yardımda bulunarak birlikte olurlar. Bütün kabile, aşiret ve insanlar arasında yaşanan başta ayrılık hastalığının tek çaresi Kur’ân’a tabi olmaktır. Eğer Kur’ân’a tabi olsalar onların o mânevi yaraları tedavi olacaktır. Mânevi yaralar tedavi olunca zahiri cesetler de tedavi olacaktır.”

Türkiye’yi kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Mehmet Cepe, bazı art niyetli kesimlerin son çırpınışlarını yaptıklarını, bunun da atılan kardeşçe adımlarla sonuçsuz kalacağını söyledi. Cepe, herkesin bu konuda dikkatli ve duyarlı olması gerektiğine dikkati çekerek, ayrılık için çalışanların dinen de yoldan çıkmış olacaklarını sözlerine ekledi.

/ BURSA

18.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başı açık-kapalı sürtüşmesi hiç olmadı

  Müminler kardeştir

  Şahin: Mini af yok

  Herkes sınırını bilmeli

  Mecliste Vakıflar Kanunu görüşmeleri devam edecek

  Okullar tatil edildi

  Çığ ve don uyarısı

  İstanbul’da kar hasreti bitti

  Kış, hava trafiğini olumsuz etkiliyor

  Bazı yollar ulaşıma kapandı

  4 yolcu otobüsü karda devrildi: 2 kişi öldü 123 kişi yaralandı

  Teröristlerin kurduğu 4 tuzak imha edildi

  YÖK sağlıkçıların hakkını teslim etti

  Ek-17’de düzenlemeye gerek yok

  Belde belediyelerine sahip çıkılmıyor

  Eker: Birileri gündem oluşturup, kaos üretiyor

  Avrupalı turistlerin gözdesi yine Türkiye

  DP: Siyasetin seviyesi düştü

  ‘Çok Yaşa Bebek’ ile bebekler çok mutlu

  Antep’ten çevreye büyük yatırım

  İnternetten mezar ziyareti

  Kalabalıklar koyun sürüsü gibiymiş

  Atıklar için telefon hattı

  Meke Gölü'ne nazar değdi


 Son Dakika Haberleri