Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rumlar çözümsüzlüğü reddetti

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Rum ‘’başkanlık’’ seçimlerinin sonucunu, yüzde 65 çoğunluğun, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, Kıbrıs çözüm müzakerelerinde ‘’BM sürecini öldürmeye dönük siyasetini bir nevi terk etmesi’’ olarak değerlendirdi.

KKTC Başbakanı Soyer, ilk turu yapılan ve Yannakis Kasulides’le Dimitris Hristofyas’ın ikinci tura geçtiği, Rum lider Papadopulos’un da yarış dışında kaldığı Rum ‘’başkanlık’’ seçimlerinin sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’Kıbrıs Rum halkının iradesine son derece saygı duyuyorum’’ dedi.

‘’Bu iradenin ciddi bir mesaj verdiğini’’ belirten Soyer, Kasulides’in Annan Planı’na ‘’evet’’ diyen bir siyasetçi olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

‘’Hristofyas da ‘hayır’ına, ‘evet’ini çimentolaştırmak (sağlamlaştırmak) için ve Papadopulos’un ‘hayır’ından farklı olduğunu söyleyerek, katılmasam bile bu görüşe, tavır takınan bir siyasetçiydi. Her iki siyasetçi de BM temelinde federal bir çözümü savunmaktadır. İçeriğiyle ilgili görüşleri farklı olsa bile bu yeni bir hareket getirecektir. Dolayısıyla yüzde 65 gibi bir çoğunluğun Papadopulos’un BM sürecini öldürmeye dönük siyasetini bir nevi terk etmesi gibi gözüken bu sonuç son derece önemlidir, son derece ciddidir. Önümüzdeki günlerde, çözüm sürecinde yeni süreçleri başlatacak bir özelliği taşımaktadır.’’

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Türkiye ile birlikte, iki kurucu devletin eşitliğinde yeni bir ortaklığa ve BM parametrelerinde bir çözüme dayanan ortak siyasetlerini belirlediklerdini ve çözüme hazır olduklarını anlatan Soyer, şunları söyledi:

‘’Kıbrıs Rum tarafında ister Kasulides, ister Hristofyas kazansın, artık Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bularak, yalnız Kıbrıs Türk ve Rumlarını değil, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri ve Türkiye’nin AB üyelik süreci ilişkilerindeki Kıbrıs problemini orta yerden kaldırmamız gerekmektedir.’’

/ LEFKOŞA

19.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rumlar çözümsüzlüğü reddetti

  Afganistan kan gölü

  Bağımsızlık tamam, sırada tanıma var

  Güvenlik Konseyi Kosova’da anlaşamadı

  Merkel: “Kosova, emsal teşkil etmez”

  Romanya’daki Macarlar gösteri yaptı

  Müşerref’ten muhaliflerine: Uzlaşalım

  Rusya’ya emsalden kaçınma uyarısı

  Filipinler’de ABD askerleri yuhalandı


 Son Dakika Haberleri