Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Castro zirvede bıraktı

Küba lideri Fidel Castro, devlet başkanlığını bıraktığını açıkladı. Küba Komünist Partisinin yayın organı Granma’ya açıklama yapan Castro, devlet başkanlığına geri dönmeyeceğini belirtti.

Fidel Castro 1959 yılından beri ülkeyi yönetiliyordu, ancak 2006’da geçirdiği ağır ameliyattan beri iktidar koltuğundan uzak kalmıştı. Ülke yönetimine, ağabeyi Fidel Castro’ya vekalet eden Raul Castro bakıyordu.

Bu arada, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Küba lideri Fidel Castro’nun devlet başkanlığından vazgeçmesinin ülkeyi çoğulcu demokrasiye götürmesi gerektiğini söyledi. Brown’ın sözcüsü, “Bu, şimdi çoğulcu demokrasiye doğru barışçı bir geçiş istikametinde ilerlemeler kaydedilmesi için bir fırsattır” dedi.

Sözcü, “Bunlar Küba halkının meseleleridir” ifadesini de sözlerine ekledi. ABD Başkanı George Bush da, Castro’nun emekliye ayrılma kararının, Küba’da demokratik dönüşümün başlangıcı olacağını umduğunu söylemişti.

Bu arada Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Castro’nun gidişinden memnun olduğunu belirttiği açıklamasında, “siyasi sahnede onu özlemeyeceğini” ifade etti.Fidel Castro ile şahsen hiç karşılaşmadığını da belirten Rasmussen, kısa basın toplantısında, siyaseten onu özlemeyeceğini ve Castro’nun kararının iyi yönde atılmış bir adım olduğunu kaydetti.

/ HAVANA

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Castro zirvede bıraktı

  AB'de çoğunluk tanıyor

  Sırplar Kosova sınırını yaktı

  Yeni Meclis Müşerref karşıtı

  Nazi Philip’ten Diana komplosu

  Albright: Irak laneti peşimizde

  Savaş raporu acemi taslak çıktı

  Çad’da gazetelere yasaklama

  ABD’liler Kennedy ve Clinton’u unutamadı

  Küresel ısınmaya karşı bir saat karanlık


 Son Dakika Haberleri