Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sırplar Kosova sınırını yaktı

Kosova’nın bağımsızlık ilanına karşı çıkan Sırplar, Kosova ve Birleşmiş Milletler polisinin kontrolünde olan sınır geçiş noktasını ateşe verdi.

Reuters ajansına bilgi veren görgü tanığı, maskeli bir grubun, Kosova ile Sırbistan arasındaki “1 Numaralı Kapı” olarak bilinen Jarince’deki iç geçiş noktasını yaktığını söyledi. Kosova polisi, olayı doğrulayarak, yaralanan olmadığını açıkladı. Polis sözcüsü, Kosova polisi ile NATO liderliğindeki Kosova barış gücü KFOR’un durumu dikkatle izlediğini bildirdi. Bu arada henüz doğrulanmamış bilgilere göre, “2 Numaralı Kapı” da ateşe verildi.

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ABD’yi Kosova’nın bağımsızlık ilanının uluslararası istikrarı tehlikeye attığı konusunda uyardığı bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Lavrov’u arayarak, Kosova’nın bağımsızlık ilanı konusunda telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Açıklamada, Lavrov’un Kosova’nın tek taraflı bağımsızlık ilanına karşı Rusya’nın tutumunu tekrarladığı ve Rusya’ya göre bu bağımsızlık ilanının ortaya çıkardığı tehlikeli durumun altını çizdiği vurgulandı.

/ JARİNCE

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Castro zirvede bıraktı

  AB'de çoğunluk tanıyor

  Sırplar Kosova sınırını yaktı

  Yeni Meclis Müşerref karşıtı

  Nazi Philip’ten Diana komplosu

  Albright: Irak laneti peşimizde

  Savaş raporu acemi taslak çıktı

  Çad’da gazetelere yasaklama

  ABD’liler Kennedy ve Clinton’u unutamadı

  Küresel ısınmaya karşı bir saat karanlık


 Son Dakika Haberleri