Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yeni Meclis Müşerref karşıtı

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref karşıtı iki parti, parlamentoda çoğunluğu sağladı. Suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto’nun Pakistan Halk Partisi ile seçimlere girmesine izin verilmeyen eski başbakanlardan Navaz Şerif’in Pakistan Müslüman Birliği parlamentoda çoğunluk için yeterli sandalyeyi kazandı.

Pakistan’da yapılan genel seçimlere aday olarak girmesine izin verilmeyen muhalif lider Navaz Şerif, halkın kararını verdiğini ve artık Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in gitmesi gerektiğini söyledi.

Pakistan’ın Lahor kentinde gazetecilere açıklama yapan Şerif, Müşerref’i destekleyen iktidardaki Pakistan Müslüman Birliği-Kaide-i Azam’ın (PMB-K) seçimde büyük bir yenilgiye uğramasından sonra Devlet Başkanının istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Bu arada oy sayma işleminin hızla sürdüğü ve 342 üyeli Ulusal Mecliste hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamadığı bildiriliyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, 252 sandalyenin sahibi belli oldu. Suikasta kurban giden Pakistan Halk Partisinin (PHP) 86, Şerif’in Pakistan Müslüman Birliği-Navaz’ın (PMB-N) 65, PMB-K’nın ise 37 milletvekilliği kazandığı, diğer sandalyelerinse küçük partiler ve bağımsızlara gittiği belirtiliyor.

Sahibi belli olmayan sandalye sayısının 20’inin altına düştüğü haber verilirken, kadınlar ve dini azınlıklar için ayrılan 70 kontenjansa aldıkları oy oranlarına göre partilere dağıtılacak.

/ LAHOR

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Castro zirvede bıraktı

  AB'de çoğunluk tanıyor

  Sırplar Kosova sınırını yaktı

  Yeni Meclis Müşerref karşıtı

  Nazi Philip’ten Diana komplosu

  Albright: Irak laneti peşimizde

  Savaş raporu acemi taslak çıktı

  Çad’da gazetelere yasaklama

  ABD’liler Kennedy ve Clinton’u unutamadı

  Küresel ısınmaya karşı bir saat karanlık


 Son Dakika Haberleri