Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliyeciler alış verişe çıkacak

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, fahri vergi müfettişliği ve maliyecilerin cebine para koyup, onların alışverişe çıkarılması uygulamasının yapılacak yasal düzenlemenin hemen ardından hayata geçirileceğini söyledi.

Ulusoy, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ‘’Bir vergiyi tümüyle kaldırıyoruz’’ dediği veraset ve intikal vergisiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalışmalarda bir kaç alternatifli bir taslak ortaya çıktığını kaydeden Ulusoy, ‘’Çalışmalarımız 10 gün içinde tamamlanır. Sanıyorum yeni düzenleme de kısa zamanda çıkarılır’’ açıklamasında bulundu.

Meclis’te çeşitli Kanunlarda düzenleme öngören tasarıya iki düzenleme ekleterek fahri vergi müfettişliği ve maliyecilerin cebine para koyup, onların alış verişe çıkarılması uygulamasına başlayacaklarını Ulusoy, “Memurumuzun cebine para koyacağız. Çıkacak, vatandaş gibi alış verişini yapacak. Fiş veriliyorsa problem yok, çıkıp gidecek. Ama fiş verilmiyorsa, fiş vermeyen işletme için (Ben Maliyeciyim) diyerek, cezaî işlem yapacak.’’ Vergi borçlularının SMS’lerle uyarılması uygulaması için de hazırlığın sürdüğünü dile getiren Ulusoy, vergi borçlularına bankada haciz uygulamasının devam edeceğini de söyledi.

/ ANKARA

11.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kırsal kesimde yoksulluk arttı

  Vatandaşa vergi yağacak

  Tüzmen’den enflasyon itirafı

  Maliyeciler alış verişe çıkacak

  Sanayi üretimi, yüzde 11.7 arttı

  Döviz alımında MB frene bastı

  İMKB, en hızlı düşen borsa

  İstikbal Suriye’de ilk mağazasını açtı

  Zorlu Enerji petrol arayacak

  Tüketici sorunları eyleme dökülüyor


 Son Dakika Haberleri