Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kutlu Doğum'da dinler buluşması

Hatay’ın merkezi Antakya’da üç semavî dinin temsilcileri Peygamberimizin doğumunun 1437. yıldönümünde buluştu. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Antakya Kültürler Arası Diyalog Derneği’nin düzenlediği programda bir araya gelen üç semavî dinin temsilcileri barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verdi.

Hatay'ın merkezi Antakya’da üç semavî dinin temsilcileri Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) 1437. doğum yıldönümünde buluştu. Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Antakya Kültürler Arası Diyalog Derneğinin (AKADİM) organize ettiği programda bir araya gelen, üç semavî dinin temsilcileri barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verdi. Programda Antakya’da yaşayan ve her biri farklı din ve cemaatten oluşan Medeniyetler Korosu’nun seslendirdiği ilâhilerle renklendi. Sünnî, Alevi, Katolik, Ermeni, Ortodoks, Protestan cemaatlerin de yer aldığı Kutlu Doğum Haftası programına Antakya Belediye Başkan Vekili Tefik Doğan, sivil toplum örgütünün temsilcileri ile Antakya’da bulunan yabancı turistler de katıldı. Büyük Antakya Oteli’nde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur’ân-ı Kerim okunmasıyla devam eden Kutlu Doğum programına katılan üç semavî dinin temsilcileri duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu da peygamberlerin önemini vurguladığı konuşmasında, "Biz bir peygamberi reddedersek dinden çıkarız. Kutsal kitaplarda da bu böyledir. Tevrat’ı ya da İncil'i red edersek dinden çıkarız. İşte İslâm böyle bir dindir” dedi.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise sevgi ve barış ortamının yaşandığı Antakya’yı örnek göstererek üç semavî dinin de tek Allah’a inandığına vurgu yaptı. Hiçbir dinin ve hiçbir düşüncenin karşı bir dini ve peygamberini küçültme hakkı vermeyeceğini hatırlatan Hurigil, “Peygamberleri küçültmek isteyen kendini küçültür” dedi. Antakya Katolik Cemaati temsilcisi Maria Crasia Kutlu Doğum Haftası programındaki farklı dinlerin bir araya gelmesinin önemini vurguladı. Antakya Ermeni Cemaati adına ise Jan Şirin, peygamberlere olan saygısını anlatırken gönderilen bütün peygamberlerin herkesin peygamberi olduğunu söyledi. Ehlibeyt Cemaati Başkanı Ali Yeral ise barış ve huzur şehri Antakya’dan dünyanın öğreneceği çok şey olduğunu belirtti. Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu da, sevgiye, barışa bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu söyledi.

/ ANTAKYA

19.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AP: Türk yargısı endişe veriyor

  Devleti halka karşı koruyan maddeler

  Kutlu Doğum'da dinler buluşması

  Soylu: Türkiye, son 40 yılın en büyük tarım düşüşüyle karşı karşıya

  Şimşek: Bize düşen daha fazla reform yapmak

  Toptan: Davete icabet bekliyoruz

  Gül’den Baykal’a: “Kendi bileceği iş”

  Rektörlük yarışı başladı

  Kıbrıs’ta çalışma grupları Pazartesi işbaşı yapıyor

  Anayasa Mahkemesi ‘mektupla’ oyu esastan görüşecek

  Tuzla Tersaneleri Komisyonu Mayısta çalışmalara başlıyor

  Kimsesiz çocuklara 23 Nisan sürprizi

  Hızlı Tren Hattı ‘temiz’ çıktı

  UNESCO Heyeti İstanbul’da incelemelerde bulunacak

  Yörüklerin zorlu yolculuğu başladı

  Dalgıçlar, Karadeniz’de batık Rus gemisini arıyor

  Beyin cerrahından hava kirliliği protestosu

  Kemik erimesine karşı, günde bir kâse yoğurt

  Çöp kamyonları mis gibi kokacak


 Son Dakika Haberleri