Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dünya Türkiye'yi izledi

44. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU, TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA TANITIYOR. BİSİKLET TURU, İLK KEZ AVRUPA ÜLKELERİ TELEVİZYONLARINDAN CANLI YAYINLANDI. TARİHİ GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ ŞEHİRLERİN HAVADAN ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜLERİNİN YANI SIRA, SULTANAHMET, AYASOFYA, TOPKAPI SARAYI, MERYEM ANA, EFES ANTİK KENTİ, PERGE, ASPENDOS VE ALANYA KALESİ TUR SAYESİNDE DÜNYAYA TANITILIYOR.

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, ilk kez Avrupa ülkeleri televizyonlarından canlı yayınlandı. Tur sayesinde Türkiye'nin doğal güzellikleri dünyaya tanıtılıyor. İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan 13 Nisan'da başlayan 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün Antalya-Alanya etabı ile tamamlanacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etabın 106 ülkede canlı yayınlandığı belirtildi. 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ilk kez Avrupa televizyonlarında canlı yayınlandığı kaydedildi.

TARİHİ GÜZELLİKLER İZLETİLDİ

Alınan bilgiye göre, İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya gibi doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü şehirlerin havadan çekilmiş görüntülerinin yanı sıra, Sultan Ahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Meryem Ana, Efes antik kenti, Perge, Aspendos ve Alanya Kalesi gibi Türkiye'nin tarihi güzellikleri canlı yayınlarla tüm Avrupa ülkelerinde izletildi. Bisiklet Federasyonu yetkilileri, bisiklet sporuyla Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin ön plana çıkartıldığına işaret ederek, ''Bu nedenle 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, belki de Türkiye'nin bugüne kadar yapılmış en etkili tanıtımı olacak'' dediler.

18 ÜLKEDEN 150 SPORCU YARIŞIYOR

Tura 13 ülkeden 25 takım ve yaklaşık 150 sporcu katılıyor. Her takım 6 sporcudan oluşuyor. Yarışa katılanlar arasında Türkiye, Hollanda ve İrlanda Bisiklet Milli Takımları da yer alıyor. Yarışa katılan sporcular saatte ortalama 45 kilometre hız yapıyor ve Türkiye'de ilk defa '2.1 kategorisi'nde profesyonellerin yarıştığı bir tur düzenleniyor. 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Fransa Turu gibi tanınmış hale getirilmesi için yoğun çaba harcıyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL ÖDÜL VERECEK

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 13 Nisan'da başlayan 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 20 Nisan'da Alanya'da sona erecek. Yarışmacılar, sırayla, İzmir-Kuşadası, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye, Kalkan-Finike, Finike-Antalya etaplarını koştular. Bugün ise Antalya-Alanya etabı ile son bulacak turda ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilecek. Gül, bu uluslararası organizasyona katılan ilk Cumhurbaşkanı ünvanını da almış olacak.

BİN 76 KİLOMETRELİK PARKUR

Tura katılan sporcular Türkiye'nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını bildirdiler. Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, İsviçre gibi Avrupa'nın birçok ülkesinden 25 takımın katıldığı tur, 1076 kilometrelik parkurda koşuldu. Tur, TRT ve Alman televizyon yapım firması EM Sport Media vasıtasıyla çok sayıda televizyonda yayınlanıyor ve turda, sporculara 150 bin Avro ödül dağıtılacak.

20.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya Türkiye'yi izledi

  Mehmet Yozgatlı ‘fos’ çıktı

  İstanbul Cup'a bürokrasi engeli

  G.Saray İstanbul Belediye karşısında 3 puan arıyor

  Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı evinde konuk ediyor

  Potada Telekom-Fenerbahçe Ülker bugün karşılaşıyor

  Voleybolda ‘Paidar Demir Ödülü’ verilecek

  Hayali transferler


 Son Dakika Haberleri