Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Esad: Erdoğan İsrail’den mesaj iletti

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine, “İsrail’in kalıcı barış karşılığında Golan Tepeleri’nden çekilmeye hazır olduğu” yönünde bir mesaj ilettiğini söyledi. Katar gazetesi El Vatan’a verdiği mülakatın bir bölümü bugün yayımlanan Esad, “(Başbakan Erdoğan) Bana, İsrail’in Suriye ile barış karşılığında Golan Tepeleri’nden geçilmeye hazır olduğu bilgisini verdi” dedi.

Esad, Pazar günü tamamı yayımlanacak mülâkatta, Türkiye’nin Nisan 2007’den beri İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk yaptığını söyledi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Erdoğan’a 1967’de işgal, 1981’de de ilhak edilen stratejik Golan Tepeleri’ni Suriye’ye iade etmeye hazır olduğu yönünde teminat verdiğini belirten Esad, “Şimdi ihtiyacımız olan şey, Türkiye’nin arabuluculuğunda bir anlaşma zemini bulmaktır” dedi ve doğrudan görüşmelerin de ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerin ardından kurulacak yönetimin himayesinde mümkün olabileceğini kaydetti.

Esad, Cumartesi günü Suriye’nin başşehri Şam’ı ziyaret edecek Erdoğan ile bu konuyu gündeme getireceklerini de kaydetti.

Bu arada, Erdoğan’ın sözcüsü Mehmet Akif Beki, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü Suriye’ye gidiyoruz. Başbakan ziyaret öncesinde ve sonrasında gereken açıklamaları yapacak. Şu anda bu meseleyi yorumlamanın uygun olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Olmert, geçen hafta, “Çok açıkça Suriye ile barış istiyoruz ve bütün bakış açılarıyla bu yönde hareket ediyoruz” demiş, bu açıklamadan birkaç gün sonra da Esad, “dost taraflar Suriye ile İsrail arasında temaslar sağlamak için çaba sarf ediyor” demişti.

Söz konusu haber, hükümete yakınlığıyla bilinen El Vatan gazetesi ile Champress internet sitesinde çıkmıştı.

Suriye Göç Bakanı Buseyna Şaban, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Golan Tepeleri’nin tümüyle Suriye’ye dönmesi ve karşılığında Şam ile barış yapmaya hazır olduğunu söylediğini, bu mesajı da Suriye’ye Türkiye aracılığıyla ilettiğini açıklamıştı.

Haberlerde, İsrail’in önerisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a iletildiği öne sürülmüştü.

El Vatan gazetesinin haberinde, “Başbakan Erdoğan’ın, dün Esad’ı telefonla aradığı ve İsrail’in Suriye ile barış karşılığında Golan’dan çekilmeye hazır olduğunu kendisine söylediğini aktardığı” belirtilmişti.

/ DOHA

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: Erdoğan İsrail’den mesaj iletti

  Enka’dan Çeçen yardımı iddialarına yalanlama

  Etiyopya’ya “camide katliam” suçlaması

  Efsanevî Gurka askerleri tarihe mi karışıyor?

  Çin-CNN kavgası büyüyor

  2 Amerikan askeri daha öldü

  İran, Malezya silâh fuarından kovuldu

  Ermeniler soykırımcı büyükelçi istiyorlar

  Gazze’ye BM yardımına İsrail engeli


 Son Dakika Haberleri