Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karaborsacı cezalandırılsın

TÜKETİCİ Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, son günlerde tarımsal ürünlerin fiyatlarının yüksek oranlarda arttığını belirterek, ‘’Piyasada yapay fiyat artışlarına neden olan spekülatörler ve karaborsacılar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır’’ dedi.

Çakar, Dernek Genel Merkezinde düzenlediği, ‘’Tüketicinin Gıda Enflasyonu’’ başlıklı basın toplantısında, son 1-2 ayda tüketicilerin en çok kullandığı temel gıda maddelerinden pirincin fiyatının yüzde 101, mercimeğin yüzde 40, ayçiçek yağının yüzde 40, irmiğin yüzde 30, kuru fasulyenin yüzde 23, şekerin yüzde 16 ve bulgur fiyatının da yüzde 15,5 oranında arttığına dikkati çekti.

Halkın hayatını sürdürebilmesi için gerekli olan gıda güvencesinin tehdit altında olduğunu savunan Çakar, ‘’Konu artık ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bu nedenle Milli Güvenlik Kurulu’nda ele alınmalı ve acil önlemler paketi oluşturulmalıdır’’ diye konuştu. Tedbirler paketi içinde yer alması gereken öncelikleri de değerlendiren Çakar, piyasada yapay fiyat artışlarına neden olan spekülatörler ve karaborsacıların en ağır şekilde cezalandırılması, IMF ve Dünya Bankası politikalarına son verilmesi, tarımsal üretim içinde yer alan köylü, çiftçi ve üreticilere çok ciddî destekler verilerek hem üretimin devamlılığının hem de verim artışının sağlanması gerektiğini söyledi.

/ ANKARA

25.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Birleşmiş Milletler: Türkiye gıda krizinden etkilenebilir

  Karaborsacı cezalandırılsın

  Güneydoğu’da çiftçi perişan

  Bulgur yemeye devam

  Gıda krizine karşı işbirliği

  Buğdayda fırsatçıya dikkat

  TMO, buğday satacak

  Pirinçte stok toptancıya geçti

  IMF: Türkiye’de faiz hep yüksek

  Kazak petrolü Ceyhan’a akacak

  OECD: ABD’deki zayıflığın etkisi uzun sürecek

  Elektrikte özelleştirme başlıyor

  Çalışma hayatına yeni düzen


 Son Dakika Haberleri