"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Balıkçı bu sezon rekor bekliyor

İstanbul’daki 1900 balıkçı yarın “Vira Bismillah” diyerek denize açılacak. İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Uçan, “Bu sezon balık rekoru bekliyoruz. Palamut, çinekop, hamsi ve istavriti bol bol tüketilecek” dedi.

İSTANBUL Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı Ahmet Menekşe, yaptığı açıklamada, balık avı yasağının yarın kalkacağını hatırlattı. Yasağın kalkmasının ardından ülke genelinde 21 bin, İstanbul’da ise bin 900 balıkçının, balık avı sezonunun ilk seferine çıkacağını anlatan Menekşe, balıkçı teknelerinin büyük bir bölümünün, Tuzla tersanelerinde yaşanan olaylardan dolayı bakımını yaptıramadığını dile getirdi.

Ahmet Menekşe, balıkçı gırgırlarının yanaştığı limanların yetmediğini, altyapılarının da yetersiz olduğunu ifade ederek, ‘’Balıkçılık sektörü, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarlığındaki bir birimde toplanmalı. Çünkü, balıkçılık sektörü Türkiye’nin görünmeyen lokomotiflerinden biri’’ dedi.

Savaş gemilerinin Karadeniz’e geçiş yaptığını hatırlatan Menekşe, ‘’Bu durum balığı da, balıkçılığı da etkiler. Çünkü kendi sularımızda 50-100 mile kadar açılıp balık avlıyoruz. Bu tedirginlik oldukça nasıl açılacağız, nereye kadar açılacağız? Savaş gemilerinin dolaştığı sahaların çevresinde avlanıyoruz. Balık fiyatları da bu durumdan etkilenecek. Balık, halka istediğimiz fiyatta gitmeyecek’’ diye konuştu. İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Uçan da, ‘’Bu sezon balık rekoru bekliyoruz. Vatandaş, palamut, çinakop, hamsi ve istavriti bol bol tüketecek’’ dedi.

Karadeniz’de bol palamut ve istavrit avı beklentisi

Karadeniz’de av yasağının sona ermesiyle Zonguldaklı balıkçılar, palamut ve istavritin bol avlanacağını tahmin ediyor. Alaplı İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ertan Yılmaz, balıkçıların son hazırlıklarının tamamlandığını, “rastgele” deyip denize açılmayı beklediklerini söyledi. Karadeniz’de oltalara takılan 80-250 gram ağırlığındaki palamutların, bu balığın bol olacağını gösterdiğini anlatan Yılmaz, “Son 1 aydır bölgemizde esen poyraz bizi tedirgin ediyor. Çünkü palamut, bu rüzgârı sevmiyor ve bölgemizden uzaklaşıyor. Ancak, diğer kıyılardan gelen haberler bizi palamudun bol olacağı yönünde umutlandırıyor. Ayrıca, istavrit, lüfer ve çinekopun da fazla oranda avlanacağını tahmin ediyoruz. Av yasağının kalktığı ilk günlerde balık fiyatları yüksek olabilir. Ancak, daha sonra avın fazlalığına göre düşüş yaşanacaktır. Ramazan ayında dar gelirlinin ve balıkçılarının yüzünün gülmesi en büyük dileğimizdir”dedi.

/ İstanbul

31.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinî konular magazinleştirilmesin

  YİNE SORU İŞARETLERİ VAR

  Minikler için yarın zil çalıyor

  Şırnak’ta çatışma: 2 şehit

  İzmir'de okullarda su dağıtımı yapılacak

  Toptan ile Erdoğan TBMM’de biraraya geldi

  30 Ağustos törenlerle kutlandı

  Balık çiftliği sorunu çözülecek

  Avrupa Aile Hekimliği Kongresi, İstanbul’da

  Balıkçı bu sezon rekor bekliyor

  Maytaptan yaralanan vekil kulağından ameliyat edildi

  Meslek eğitimi için eylem planı

  3G ile cepler coşacak

  Büyük patlama deneyi riskler içeriyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır