"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Balık çiftliği sorunu çözülecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel koyların ‘’balık çiftliği yatağı veya mezarı’’ haline gelmesini istemediklerini belirterek, konuyla ilgili kanun tasarısının yeni yasama yılında TBMM’ye gönderileceğini, sorunun bu yıl sonu gelmeden çözüleceğini söyledi.

Günay, balıkçılığın Türkiye’ye gelir getirdiğini, hatta balığın, turizmin vazgeçemeyeceği tüketim alanlarından biri olduğunu ifade ederek, ‘’Buna ihtiyacımız var ama biz doğamızın, turizm bölgelerimizin, mavi tur ya da konaklama tesisleri tarafından kullanılan özel koylarımızın bir balık çiftliği yatağı, mezarı olmasını istemiyoruz’’ dedi. Günay, ‘’her şey dahil’’ sisteminden de yakınmaların olduğunu, ancak bazen bunların ‘’çok abartılı, haksız, gerçekle ilgisi olmayan ve ucuz fiyat söylemleriyle ortaya çıktığını’’ kaydetti. Türkiye’de Akdeniz çanağındaki ‘’en pahalı’’ denilebilecek bazı tesislerin bulunduğunu ve ciddî doluluk yaşadığını ifade eden Günay, ‘’Turizmde, İspanya, İtalya ve Türkiye gibi büyük ülkeler her keseye hitap etmek zorundadır. Çantasını kapıp, Avrupa’dan çıkan öğrenci de ailesine bir villa tutarak gelip Türkiye’de eğlenmek isteyen de kendi zevk ve anlayışına uygun mekan bulabilmelidir. Bunların ikisi de var Türkiye’de, ikisi de para kazanıyor’’ diye konuştu. Bakan Günay, turizm tahsisleri konusunda çok daha dikkatli, duyarlıyız olduklarını, geleceğe hukuk açısından güvenle bakılabilen bir süreç işletmeye çalıştıklarını söyledi.

/ Ankara

31.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinî konular magazinleştirilmesin

  YİNE SORU İŞARETLERİ VAR

  Minikler için yarın zil çalıyor

  Şırnak’ta çatışma: 2 şehit

  İzmir'de okullarda su dağıtımı yapılacak

  Toptan ile Erdoğan TBMM’de biraraya geldi

  30 Ağustos törenlerle kutlandı

  Balık çiftliği sorunu çözülecek

  Avrupa Aile Hekimliği Kongresi, İstanbul’da

  Balıkçı bu sezon rekor bekliyor

  Maytaptan yaralanan vekil kulağından ameliyat edildi

  Meslek eğitimi için eylem planı

  3G ile cepler coşacak

  Büyük patlama deneyi riskler içeriyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır