"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YİNE SORU İŞARETLERİ VAR

Makine Kimya Endüstrisi Kurumunun Kırıkkale'deki barut fabrikasında 2.5 top patlayıcı maddenin havaya uçması, önceki yıllarda aynı yerde yaşanan patlamalar gibi şüpheyle karşılandı. Son patlamanın, yakında dâvâsı başlayacak olan Ergenekon operasyonu kapsamında ele geçirilen silâh, bomba, cephane ve mühimmatın kaynağının soruşturulduğu bir ortamda meydana gelmesi dikkat çekti.

Mmdaki ilk patlama 18 Haziran 1986’da yaşandı. Yahşihan yakınlarındaki askerî mühimmat deposundaki patlamada 19 kişi yaralandı. Aynı yılın Ağustos ayında MKE’deki yangını söndürmeye çalışan 7 itfaiye eri, patlama sonucu can vermişti. 2 Şubat 1988’de yine mühimmat fabrikasında bir patlama yaşandı. Bu patlamada can kaybı olmadı. 3 Temmuz 1997’deki patlamada ise Kırıkkale savaş alanına dönmüştü. 2’si çocuk 4 kişinin öldüğü patlama sebebiyle, fabrika çevresinde oturan onlarca kişi de yaralanmış, 40 bin konut hasar görmüştü. Patlamalar sebebiyle halk 3 gün boyunca şehir dışında konaklamıştı.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

3 kişinin öldüğü, patlamada yaralanan 26 kişinin kimlikleri belli oldu. Kırıkkale Yüksek İhtisas ve Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar şunlar: Erdoğan Kılıç, Rıza Nihat Emay, Rasim Yılmazer, Hasan Elitok, Ömer Karahasan, Yusuf Aslan, Ferdi Sevci, Abdullah Akan, Muzaffer Kayıkçı, Servet Aktaş, Adnan Yılmaz, Adem Akbal, Halil Tonbul, Yılmaz Keleş, Muhammet Osman Akgül, Mehmet Kaçar, Erdoğan Bahadır, İsmail Bahadır, Vahit Başaran, Yılmaz Çekiç, Şevket Baysal, Emine Pak, Sahir İşkur, Zübeyde Cengiz, Nuran Duman. Yaralılardan Şevket Baysal’ın asker olduğu, el bileğindeki kırık dolayısıyla Yüksek İhtisas Hastanesinde ameliyat edildiği öğrenildi. Yaralılardan el bileği kırılan ve baş parmağı kopan Erdoğan Bahadır da aynı hastanede tedavi görüyor.

Ağır yaralı İsmail Çıtak’ın ise Ankara’ya sevk edildiği bildirilmişti.

HASAR TESPİT KOMİSYONU

ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kırıkkale MKE Barut Fabrikasındaki patlama sonucu, Bahşılı ilçesinde çok sayıda okul, ev ve iş yerinin camları kırıldı. Fabrikanın yakınındaki Bahşılı ilçesindeki camları kırılan okullar, ev ve iş yerlerindeki hasarın tesbiti için Kaymakamlıkça komisyon kuruldu. Komisyon, hasar tesbit çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre ilçe emniyet tutanaklarına göre 120 ev ve 25 iş yerinin pencereleri, tavan kaplamaları, bazı yapıların çatı kiremitleri zarar gördü.

Fabrikaya 1 kilometre uzaklıktaki bazı evlerin bahçelerine binaların çatılarına ve balkonlarına patlamadan dolayı beton parçaları fırladığı tesbit edildi. Bazı esnaf, gece, kırılan camlarını taktırdı.

Öte yandan, Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Işık, ilçedeki 3-4 okulun camlarının kırıldığını bildirmişti.

/ Kırıkkale

31.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinî konular magazinleştirilmesin

  YİNE SORU İŞARETLERİ VAR

  Minikler için yarın zil çalıyor

  Şırnak’ta çatışma: 2 şehit

  İzmir'de okullarda su dağıtımı yapılacak

  Toptan ile Erdoğan TBMM’de biraraya geldi

  30 Ağustos törenlerle kutlandı

  Balık çiftliği sorunu çözülecek

  Avrupa Aile Hekimliği Kongresi, İstanbul’da

  Balıkçı bu sezon rekor bekliyor

  Maytaptan yaralanan vekil kulağından ameliyat edildi

  Meslek eğitimi için eylem planı

  3G ile cepler coşacak

  Büyük patlama deneyi riskler içeriyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır