"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Yeni Asyadan Size

Yeni Asya mektebi



Bu hafta, evvelce yine bu köşede düşündürücü ve duygulandırıcı, diğer yazarlarımıza da ilham kaynağı olan bir yazısını yayınladığımız, Rize-Pazar’dan Abdullah Uzun’un daha sonra gönderdiği yeni bir mektubunu takdim ediyoruz.

“Ben yaklaşık 20 senedir Yeni Nesil ve Yeni Asya’yı tanırım. Yeni Asya o zamandan bu yana hiç eskimedi. 20 sene önce de Yeni Asya idi, 20 sene sonra da; demek ki Asya benim gibi 20 sene önceki yeniliği bugün de muhafaza ediyor.

“Bu bir mektep. Hayat mektebi. Kendinizi tanımaya başlıyorken mekteple tanışıyorsunuz. Dünya hayatı bitince de dünyalık okulunuz paydos ediyor.

“Bu mektepten nice kardeşler geldi ve geçti. Acemi bir talebelik yaşayıp usta bir gazeteci olanlara kadar hep bu mektebin rahlelerinden ders alarak yetiştiler. Yeni Asya’dan zahiren ayrılanların iç duygularının hâlâ içten içe Yeni Asya demekte olduğunu hissediyorum. Her ne kadar cismaniyet olarak ayrılsalar da, ruhen bu okulun talebesidirler.

“Bu mektepten çoktan mezun olduğu halde diploma bırakanlar da var. Adeta ‘Siz kovsanız da biz gitmeyiz’ diyenler var. İşleri sadece hizmet olan bu kardeşlerimi kutluyorum. Önemli olan dâvâsız ve idealsiz bir yayın organında çalışmak değil, dâvâsı için herşeyi terk edip hizmete devam etmektir.

“Yeni Asya’yı anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Onun sayfalarında ictimaî hayattan tutun, fıkıh, enstitü, Risale-i Nur’a kadar... ne ararsanız bulabilirsiniz. Mâlûm başka gazeteler gibi göze hitap etmez. Gazeteyi okurken akıl, kalp ve ruh aynı anda hisse alırlar. Biri birisiz olmaz. Üçlü arkadaşlar aynı anda bir araya gelince bedene huzur şırınga ederler.

“Bazan az sayfayla çıkar. Gazete önünde bayi bana ‘Ya bu kadar az sayfalı gazeteye neden para veriyorsun?’ dediğinde güler geçerim. Sayfanın bolluğu ile gazetenin değerini ölçmeye çalışan bu kardeşime Yeni Asya’nın farkını nasıl anlatayım? Nereden bilecek bu gazetenin, sıradan gazeteden çok farklı bir misyon taşıdığını? Bu gazetede görev yapanların hangi amaç ve gaye için çalıştıklarını? Yeni Asya'yı alan okuyucunun bu gazeteyi neden tercih ettiğini nereden bilecek ki?

“Bu mektebin koca kütüphaneler dolduran kitapları da saymakla bitmez.

“Bir de dergileri var ki; Can Kardeş, Köprü, Bizim Aile, Genç Yaklaşım gibi; ilim saçıyor ülkemize, dünyaya.

“Avamın da, havassın da hisselerini alıp doyuma ulaşacağı bu mektepte okuyan nice isimsiz kahramanlar da var. Bunlar perde arkasında öncülere motivasyon sağlıyorlar. Varlıklarını her ne kadar göstermemeye çalışsalar da biz onların manevî dualarını hiçbir saniye üzerimizden eksik etmiyoruz.

“40 sene önce küçük bir han katında iki-üç cefakâr ve fedakâr ağabeyin attığı tohum bugün tüm dünyaya yayıldı. Dal budak saldı. Çiçekler açtı. Meyveler verdi. Vermeye de devam ediyor.

“Ben diyorum ki, herkesin bir Yeni Asya alma mecburiyeti vardır. Bugün yoksa yarın mutlaka olacaktır. Saygı ve selâmlarımı sunuyorum.”

***

Umut Yavuz Atina’da

Dış gezilerimizdeki hareketlilik sürüyor. Gezi izlenimlerini okuduğunuz Mustafa Gökmen’in ardından, Dış Haberler Servisimizin aktif elemanlarından Umut Yavuz da, 16 yaşındaki bir gencin polis kurşunu ile öldürülmesi sonucu anarşizm ve kaos tehlikesiyle yangın yerine dönen Yunanistan’a gitti. Son yaşanan olaylarla birlikte, Osmanlı medeniyetine ait kültür mirasını da yerinde görme ve inceleme imkânı bulacak olan Yavuz gezi dönüşü izlenimlerini bizlerle paylaşacak.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

22.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (15.12.2008) - Risale-i Nur ve Yeni Asya

  (08.12.2008) - Kalpler birleşiyor

  (01.12.2008) - Kurban ilâvesi

  (24.11.2008) - Hakikatin gür sesi Yeni Asya

  (17.11.2008) - Bir mektup

  (10.11.2008) - Toplantının ardından

  (03.11.2008) - Toplantı haftası

  (27.10.2008) - Sayfa sayısı

  (20.10.2008) - Kriz: İlâhî ikaz

  (13.10.2008) - ‘Gazetemden vazgeçemem’

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır