"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

M. Latif SALİHOĞLU

Bir iman ve hidayet yolcusu:Sanatçı Yaşar Alptekin (2)



Hidayet dairesine girdikten sonra tefekkürî iman dersini almaya ve ibadetlerini de aynı iman şuuruyla yapmaya başlayan Yaşar Alptekin'in özellikle bu seneki hac fârizasını edâ etmesi, son derece medyatik bir hadiseye dönüştürüldü.

Meselenin medyatik hale gelmesi, onun arzu ve iradesi haricinde oldu. Bunu defalarca söyledi. Fakat, bazılarına bunu bir türlü dinletemedi, kabul ettiremedi.

O bazıları ki, illâ da niyet okuyacaklar ve kendilerinde başkasının niyetini sorgulama hakkını görecekler...

Böyleleri için ne yapılabilir ki?

Alptekin, ısrarla ve bütün samimiyetiyle şunları ifade etti: "Hacca giderken, bunu kimselere söylemedim. Yakın çevremden dahi çoğu kimse bilmiyordu. Maksadım gösterişten, riyâdan uzak bir şekilde ve sırf Rabbimin rızası için bu farzı yerine getirmekti. Medyatik olmak gibi bir niyetim asla yoktu. Şayet böyle bir niyetim olsaydı, giderken de medya organlarına haber verir, onlara kendimi takip ettirirdim. Sonradan olup bitenler, tamamıyla bir rastlantı eseridir. Ayrıca, işin bu boyutlara varacağını, havaalanına iner inmez takip edileceğimi, Eyüpsultan'da medyanın odak noktası haline geleceğimi ne düşünmüş, ne de tahmin edebilmiştim..."

Yaşar Alptekin, bu minval üzere dil döküp duruyor, fakat bazı maksatlı kimselere bir türlü söz dinletemiyor. Onlar, işin içinde illâ da bir artniyet, bir riyâkârlık hissi, bir reklâmcılık hevesi, vesaire arıyorlar.

Gördüğümüz ve anladığımız kadarıyla, Yaşar Alptekin, inandıklarını mânevî bir huzur ve huşû içinde yaşamak istiyor. Sâkin ve sâde bir hayatı arzuluyor. Geçimini temin için işini yaparken, inancına, ibadetine zarar gelsin istemiyor.

Cenâb–ı Hak, onu ve onun gibileri bu hâlis niyetlerinde İnşaallah muvaffak eder.

İfrat ve tefritten uzak durulmalı

Sonradan iman ve hidayet dairesine giren şân–şöhret sahibi kimselerin hayatı, onların hemen her türlü hal ve hareketleri daha bir yakından takip edilir.

Kimisi malzeme bulmak, kimisi de örnek almak maksadıyla yapar bu amansız takipçilik işini...

Kimisi fazlasıyla rahatsız olur onların hidayete ermesinden, kimisi de bir kuru yaprak misâli kaptırıverir kendini onların estirdiği bu değişim rüzgârlarına...

İkisi de yanlışa düşer.

Zira, hidayet büyük bir nimettir. Bu nimete mazhar olanı alkışlamalı, tebrik etmeli, istikametten ayrılmaması için ona çokça duâ edilmeli.

Ayrıca, şöhretli kişi hidayet dairesine girdi diye, gözünde onu çok büyütmemeli, haddinden fazla bir teveccüh göstererek onu uçurumun eşiğine getirmemeli.

Yani ifrat ve tefrit denilen her iki türlü aşırılıktan da uzak durmalı. Tâ ki, hem kendimize, hem onlara bir zararımız dokunmasın, faydamız dokunsun.

Şahit olabildiğimiz kadarıyla, mü'min kardeşimiz Yaşar Alptekin de, kendine dikkat ediyor, yanlışa düşmemeye âzamî derecede gayret gösteriyor.

Rabbim, muhafaza ve inayet buyursun.

Suâllere güzel ve dengeli cevaplar

Yaşar Alptekin'in çeşitli medya organlarındaki röportajlarını takip ettik. Suâllere mümkün olduğunca doğru, mâkul ve dengeli cevaplar veriyordu.

Yalnız, bazı doğrular vardır ki, onlar her yerde söylenmez.

Meselâ, "Benim eski hayatım çöplük oldu. Ona bir daha özenip de dönmem. Hâ, bazıları o eski hayatımı karıştırıp duruyor. Tıpkı, kedi ve köpeklerin yaptığı gibi..." şeklindeki ifadeleri kesinlikle doğrudur. Ne var ki, kedi ve köpeğe benzettiği kişiler zaman zaman tam da karşısında, onunla röportaj yapan kimseler oluyor.

İşte, böyle durumlarda daha bir dikkatli davranmak lâzım. Tâ ki, o kimseler nasırlarına basılmış gibi rahatsız olmasınlar ve düşmanlıklarını daha da şiddetlendirmesinler. Zira, bir düşmanı düşmanlıktan vazgeçirmek de bir hizmettir.

Öte yandan, değerli Alptekin'in imandan ve ibadetten bahsetme tarzının çok güzel, yerinde ve isabetli olduğunu ifade edelim. Muhataplara iyi tesir ediyor.

Keza, sanatçı kardeşimizin henüz 16 yaşında olan kızıyla münasebetleri hakkında söyledikleri de takdire şayan oldu. Ona dinini öğretirken, onu ibadete teşvik ederken, ona ahlâk dersini telkin ederken, hiç baskı yapmaması, onun iradesini ipotek altına almaya çalışmaması, onu kontrollü bir serbestlik içinde bulundurmaya çalışması, cidden alkışlanacak bir davranıştır.

Bir taraftan evlâdına tam bir şefkat hissiyle davranması, bir yandan da yıllardır ona hizmet etmesi, eminim ki, pekçok kimseyi derin derin düşünmeye sevk etmiş, onlara çok tesirli dersler vermiştir.

Aradığını bulan, bulduğuyla kanaat eden ve huzurlu bir hayata mazhar olan Alptekin ailesine, bundan sonra da aynı istikamet üzere bir hayat sürdürmelerini Rabbimizden niyaz ederiz.

22.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.12.2008) - Bir iman ve hidayet yolcusu: Sanatçı Yaşar Alptekin (1)

  (18.12.2008) - İşin sırrı Ergenekon'da

  (17.12.2008) - Kürtler, Kürt–Teâli Cemiyetini dinlemedi

  (16.12.2008) - Çetecilik, profesyonel işi

  (15.12.2008) - Kıbrıs'ta diplomatik zafer

  (12.12.2008) - Siyasi değişimlerde iç ve dış faktörler

  (11.12.2008) - Gurbette bayram

  (10.12.2008) - Barış insanı, sûikast kurbanı

  (08.12.2008) - Dostça, kardeşçe bayramlaşma

  (06.12.2008) - Yakın tarih mahkemesi (8)

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır