21 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DEVLET HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''eve dönüş''ün, demokratik açılım sürecinin bir safhası, planın bir parçası olduğunu söyledi. Irak'ın kuzeyinden başlayan ''dönüş'' sürecinin ilk uygulama olduğu için anlamlı olduğunu belirten Atalay, idare, güvenlik, yargı ve sağlık boyutuyla her türlü tedbirin alındığını bildirdi.

HERKES SORUMLU DAVRANMALI

Gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi halinde sürecin daha sağlıklı işleyebileceğini vurgulayan Atalay, ''Bu herhangi bir konu değil. Sabırla sonuçlar alınacak. DTP'nin, vatandaşların hassasiyetleri gerekiyor. Süreç içinde yanlışlıklar olmaması için herkesin sorumlu davranması gerekiyor” şeklinde konuştu.

DÖNÜŞLERİN DEVAMINI BEKLİYORUZ

Atalay, ''Bunun devamını bekliyoruz. Dağdaki insan da bunun bir çıkmaz sokak olduğunu görüyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak terörü bitirmek istiyoruz. Devletin bütün unsurları bu konuda kararlıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi haberler duyacağız'' ifadelerini kullandı.

Hassasiyet ve sabır çağrısı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘’Demokratik açılım’’ paketi ve ‘’eve dönüş’’ süreciyle ilgili ‘’Büyük hassasiyetler gerekiyor. Bu herhangi bir konu değil. Sabırla sonuçlar alınacak. DTP’nin, vatandaşların hassasiyetleri gerekiyor. Süreç içinde yanlışlıklar olmaması için herkesin daha sorumlu davranması gerekiyor” dedi.

Atalay, ‘’eve dönüş’’ün, demokratik açılım sürecinin bir safhası, planın bir parçası olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Atalay, Rixos Otel’de basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. ‘’Demokratik açılım’’ paketi ve ‘’eve dönüş’’ süreciyle ilgili bilgiler veren Atalay, bu süreçte toplumun her kesiminden destek gördüklerini belirtti. Atalay, gelinen noktayı ‘’Hepimizin ortak başarısıdır’’ diye niteledi. Başlangıçta basın mensuplarıyla bir araya geldiğinde destek istediğini hatırlatan Atalay, ‘’Gerçekten de bize büyük destek verdiniz. Yazılarınızla, haberlerinizle değerli katkılarınız oldu. En fazla desteği basından gördük’’ diye konuştu.

Kesinleşmeden süreçle ilgili erken değerlendirmeler yapmaktan özellikle kaçındığını vurgulayan İçişleri Bakanı Atalay, ‘’eve dönüş’’ süreciyle ilgili önceden açıklama yapılmamasının da alınan tedbirlerin bir parçası olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Atalay, ‘’eve dönüş’’ün sürecin bir parçası olduğunu belirterek, ‘’demokratik açılım’’ın bir paketten ziyade bir süreç olduğunu ifade etti. Atalay, ‘’Çoğu uygulamayla görülecek bazı hazırlıklarımız var. İdarî tasarruflarla olabilecekler var. Meclis tasarrufuyla olacaklar var. İnce ince dokumak gerekiyor. Yöntem, üslûp çok önemli. Hassasiyetleri koruyarak yürüyeceğiz’’ dedi. Bu süreç çerçevesinde dış temasların da önemli olduğuna işaret eden Atalay, Dışişleri Bakanı’nın ve kendisinin bir dizi temaslarda bulunduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Kuzey Irak’ta önemli görüşmeler yaptığını hatırlattı. Kendisinin Suriye, Irak ve İran’da önemli temaslarda bulunduğunu belirten Atalay, ‘’Şartları olgunlaştırarak adım adım gidiyoruz’’ ifadesini kullandı.

"DAHA İYİ HABERLER DUYACAĞIZ"

IRAK'IN kuzeyinden önceki gün başlayan ‘’eve dönüş’’ sürecinin ilk uygulama olduğu için anlamlı olduğunu vurgulayan Beşir Atalay, devlet olarak idare, güvenlik, yargı ve sağlık boyutuyla her türlü tedbirin alındığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı’nın psikologlar dahil gerekli önlemleri aldığını vurgulayan Atalay, gelenlerin sağlık kontrollerinin yapıldığını, idarî tedbirlerin ardından yargının devreye girdiğini söyledi. Bu uygulamanın alt yapısının TCK’nın 221. maddesine göre gerçekleştirildiğini kaydeden Atalay, 29 kişinin işlemlerinin tamamlandığını, 5 kişinin işlemlerinin ise halen sürdüğünü hatırlattı. Atalay, şöyle devam etti: ‘’Büyük hassasiyetler gerekiyor. Bu herhangi bir konu değil. Sabırla sonuçlar alınacak. DTP’nin, vatandaşların hassasiyetleri gerekiyor. Süreç içinde yanlışlıklar olmaması için herkesin daha sorumlu davranması gerekiyor. İlk grupta bazı şeyler daha çabuk olabilirdi. Bazı gecikmeler yaşandı.’’ Gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi halinde sürecin daha sağlıklı işleyebileceğini vurgulayan Atalay, ‘’Bunun devamını bekliyoruz. Açıkça şunu ifade edeyim, dağdaki insan da bunun bir çıkmaz sokak olduğunu görüyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak terörü bitirmek istiyoruz. Devletin bütün unsurları bu konuda kararlıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi haberler duyacağız’’ diye konuştu.

21.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Kürdistan”a beraat

  DEVLET HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

  Baykal’ın çayından mahrum olduk

  ‘Baykal: Açılımın altından ne çıktığını gördük

  “Ergenekon’’ dâvâsı bir yılı geride bıraktı

  Villada tatbikat

  Teslim olan PKK üyelerinden 33’ü serbest

  Çankaya: CHP ciddiyetten uzak

  Ergenekon Partisi kuruluyor

  AB sürecinde tabular yıkılıyor

  Türkiye, zaten AB’nin imtiyazlı ortağı

  Cem Uzan hakkında 2. tutuklama kararı

  ABD askeri kargo uçağı, İstanbul’a zorunlu indi

  RTÜK’den Doğan ’a 3 ay süre

  Mukaddes yolculuk başladı

  Kamuoyuyla bilgiyi paylaşın

  Üniversitelerde, aşı yapabiliriz

  Aşı üretiminde önemli adım

  Vatandaşlar, sigara yasağına uyum sağladı

  Hakkâri’ye fabrika kurulsun, gençler çalışsın

  Küçük kız maganda kurşunuyla vefat etti

  Meksika’da kadınlar için pembe taksi

  Kozalağa bakıp geleceği planlıyorlar

  Bitlis Tüneli yıl sonuna kadar hizmete girecek

  Zehir satıcılarına eş zamanlı operasyon

  SOSYAL HİZMETLER VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK

  Hava ambulansı ile kuvöze sevk

  Adrese teslim kömür yardımı

  Denizli’de, BM gibi okul

  Balık ağına takılan patlayıcı imha edildi

  Türkiye’nin en uzun kumsalında, at turu

  İzmir’e, Aliyev ormanı

  Ilgın buluşması şevk verdi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.