21 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Avrasya dünyanın en güzel parkuru

31. İstanbul Avrasya Maratonu yağmura rağmen büyük bir coşku içinde koşuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamalarına göre 90 binin üzerinde katılımcı kötü hava şartlarına rağmen start yerinde yerini aldı.

Geçen yılki katılımcı sayısı gözönüne alındığında başarılı bir organizasyon gerçekleştirilmiş oldu.

Maratonda 7 binin üzerinde yerli ve yabancı atletin koşması yapılan işin ciddiyetini gösteriyor. Bu rakamlar önümüzdeki yıllarda 20 binlere, 30 binlere çıkarılmalı. Maratona katılan atlet sayısının çok olması, bu daldaki elit sporcuları mutlaka İstanbul'a gelmesini sağlayacaktır.

Ancak teşvik ödüllere rağmen bu maratonda da parkur rekoru kırılamadı. 42 kilometrelik maratonda erkeklerde Etiyopyalı Kasime Adilo Roba 2.12.14’lük derecesiyle ilk sırayı aldı. Aynı Roba geçen yılki maratonda 2.11.16`lık derecesiyle birinci olmuştu. Bayanlarda ise, Etiyopyalı Bizunesh Urgesa 2.32.45’lik derecesiyle birinci geldi. Geçen yıl bayanlarda Rus atlet Nailya Yulamanova maratonu 2:30:17`lik derecesiyle tamamlayarak kürsüye çıkmıştı. Görüldüğü gibi hem erkeklerde, hem bayanlarda elde edilen dereceler geçen yılkı derecelerden düşük kaldı. Organizasyon sorumluları bu konuya mutlaka çözüm bulmalı. Ünlü maratoncuların katılması için birinciye verilen 50 bin dolarlık ödülü daha da yukarıya çekilmesi gündeme alınmalı.

İstanbul Avrasya Maratonu yeni parkuru ile dünyanın en iyi görsel organizasyonlarından biri olduğunu bir defa daha gösterdi. Asya ile Avrupa'yı bağlayan bu gizemli aynı zamanda modern şehir Türkiye'nin tanıtımına çok güzel katkı yaptı. Yabancı sporcular bile, "Harika bir şehir, harika bir parkur" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Organizasyonuni olumlu yanları yanında olumsuzlukları da ortaya koyalım. Boğaz Köprüsünde herkesi şoke eden müessif olayın bir daha tekrarlanmaması için mutlaka önlem alınmalı. Maraton için davet edilen gönüllülere daha iyi eğitim verilmeli. Su ihtiyaçları sırasında bu arkadaşların acemi hareketleri sporcuları zor durumda bıraktı.

Parkur içinde sporcuların dışında hiç kimsenin olmaması gerekirken, Barbaros Yokuşu esnasında bir köpeğin sporcuların yanında koşması hoş olmadı. Yine İnönü Stadı önlerinde tekerlekli engelli bir sporcunun maratoncuların önünde koşması temponun düşmesine sebep oldu. Ayrıca Sultanahmet'deki finiş sırasında yabancı bir atletin yere düşmesi sonunda hemen yardım edilip, ayağa kaldırılmak istenmesi bilgisizlikten başka bir şey değildi.

[email protected]

EROL DOYURAN

21.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ SİFTAH PEŞİNDE

  AVRUPA KUPALARINDA 133. MAÇINA ÇIKACAK

  Rijkaard: Altyapıda Arda gibi oyuncuların yetişmesi çok zor

  FENERBAHÇE BUGÜN ROMANYA YOLCUSU

  FENERBAHÇE ÜLKER BARCELONA ÖNÜNDE

  Vural: Fatih Terim ve Mustafa Denizli dışında 3. isim yok mu?

  DENİZLİ DEVLER LİGİNDE İLK PUANI ALMA PEŞİNDE

  FİLEDE TÜRKİYE KUPASI KUR'ALARI ÇEKİLDİ

  KUTLUAY GENÇLERE BASKETBOL ÖĞRETİYOR

  Avrasya dünyanın en güzel parkuru

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.