21 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Rijkaard: Altyapıda Arda gibi oyuncuların yetişmesi çok zor

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) tarafından Florya Metin Oktay Tesisleri içinde yaptırılan Galatasaray Futbol Akademisi Hizmet Binası, törenle açıldı.

Törene, kulüp başkanı Adnan Polat, futbol şubesi sorumlularından Haldun Üstünel, teknik direktör Frank Rijkaard, takım kaptanı Arda Turan ve 1905 GSYİAD Başkanı M.İsmail Sarıkaya'nın yanı sıra altyapı oyuncuları ile antrenörleri katıldı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bulunan tüm branşların faydalanabileceği binanın açılışında konuşan Adnan Polat, öncelikle GSYİAD'a katkılarından dolayı teşekkür ederken, ''(A) Takım çok önemli, ama altyapıdan (A) takıma oyuncu vermek çok daha önemli. Galatasaray bunun liderliğini yapıyor. Altyapıdan şu anda (A) takıma çıkan 6 oyuncumuz var. Öyle bir yapıya gelmeliyiz ki, Galatasaray'daki tüm Türk oyuncuları altyapıdan yetiştirmemiz lazım. Bunun en güzel örneği Barcelona. Onlar da bu düşünce yapısına sahipler'' dedi.

RİJKAARD: ALTYAPIDA EN İYİ ÖRNEK ARDA

Teknik direktör Frank Rijkaard ise bugün için (A) takımın çok önemli olduğunu, ancak altyapıların da büyük önem taşıdığını belirtti. Altyapıdan futbolcuların yetişmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Hollandalı çalıştırıcı, ''Onların zinde olması, en iyi şekilde (A) takıma gelmeleri için bu tesisler çok önemli. Ekonomik olarak da, taraftarlar için de altyapıdan (A) takıma çıkması önemli. Bunun en güzel örneğini Arda olarak verebiliriz. Kendisi çok büyük bir futbolcu. GSYİAD'a çok teşekkür ediyorum. En büyük dileğim, Arda gibi oyuncuların altyapıdan yetişmesi. Bu biraz zor ama umarım yetişecektir'' şeklinde konuştu.

ARDA: YETENEKLİ OYUNCULAR ÇIKACAK

Galatasaray altyapısından yetişen bir futbolcu olarak GSYİAD'a teşekkür eden kaptan Arda Turan da, ''Bu tesis, uzun yıllar buradan yetenekli futbolcular çıkmasında etkili olacaktır. Kulübümüzün değerli, duyarlı taraftarlara ihtiyacı var. Çok teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı. Binanın yapımını üstlenen derneğin başkanı Sarıkaya ise 5 ay önce bu projeyi yapmayı tasarladıklarını ve bugün bitirdiklerini anlatarak, tesisin Florya'da spor yapan bütün sporcuların hizmetinde olduğunu bildirdi. Törende daha sonra, başkan Polat, Rijkaard, Arda ve yöneticiler, GSYİAD Derneği yöneticilerine plaket verdiler. Öte yandan, başkan Adnan Polat, törenden önce bir araya geldiği Arda'ya övgü dolu sözler sarf etti.

21.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ SİFTAH PEŞİNDE

  AVRUPA KUPALARINDA 133. MAÇINA ÇIKACAK

  Rijkaard: Altyapıda Arda gibi oyuncuların yetişmesi çok zor

  FENERBAHÇE BUGÜN ROMANYA YOLCUSU

  FENERBAHÇE ÜLKER BARCELONA ÖNÜNDE

  Vural: Fatih Terim ve Mustafa Denizli dışında 3. isim yok mu?

  DENİZLİ DEVLER LİGİNDE İLK PUANI ALMA PEŞİNDE

  FİLEDE TÜRKİYE KUPASI KUR'ALARI ÇEKİLDİ

  KUTLUAY GENÇLERE BASKETBOL ÖĞRETİYOR

  Avrasya dünyanın en güzel parkuru

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.