"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin'de sel tehlikesi nedeniyle 95 bin kişi tahliye edildi

22 Haziran 2025, Pazar 12:50
Çin'in güneyindeki Hunan eyaletinde sel tehlikesi nedeniyle 95 bin kişinin güvenli bölgelere sevk edildiği bildirildi.

Xinhua'nın haberine göre, cephe yağışlarının etkisiyle eyaletin kuzeybatısındaki Cangciacie ve Çangdı şehirleri ile Şiangşi Tucia ve Miao özerk illerinde metrekareye düşen yağmur miktarı 100 milimetreyi aştı.

Eyalet Meteoroloji Bürosu fırtına uyarı düzeyini 3. seviyeden 2. seviye, Acil Durum Yönetimi Komisyonu da sel alarmını 4. seviyeden 3. seviyeye yükseltirken riskli bölgelerde yaşayan 95 bin kişi tahliye edildi.

Meteoroloji Bürosu, eyaletin orta ve kuzey kesimlerinde şiddetli yağışın yarın da devam edeceğini belirtirken Lişui ve Yüenşui nehirlerinin havzalarında taşkınlar olabileceği uyarısında bulundu.

Geçen hafta Wutip Tayfunu'nda şiddetli yağış alan bölgede erken muson yağmurlarının başlamasıyla sel tehlikesi artmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 293
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı