Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Toplantının ardından



Geçtiğimiz hafta sonu, Güneşli tesislerimizde gerçekleştirilen sonbahar dönemi umumî temsilciler toplantısında, bir önceki dönemin çalışma ve faaliyet raporu gözden geçirilerek, önümüzdeki döneme ait plan ve hedefler üzerinde duruldu. Verimli görüşme ve müzakerelere sahne olan toplantıda müessese birimleri ile birlikte diğer hizmet organları değerlendirmeye tabi tutuldu.

Toplantının açış konuşmasını Yeni Asya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular yaptı. Kutlular, yayınlarımız ve diğer sosyal hizmet birimlerimizi değerlendirdiği konuşmasında, Risâle-i Nur’un bakış açısını hizmetlerimizin her alanına ve ferdî hayatımıza yansıtmanın asıl gayemiz olması gerektiğinin altını çizdi.

Sürekli yenilenmenin ve mevcut faaliyetlerimizi daha iyi organize olabilecek sistemlere dökmenin kâinattaki tekâmül kuralının bir gereği olduğuna işaret eden Kutlular, bu kuralı uygulamanın Nur talebeleri açısından daha bir önem arz ettiğini söyledi.

İstişarenin, Risâle-i Nur mensuplarını başka hizmet gruplarından ayıran önemli bir hususiyet olduğunun altını çizen Kutlular, bunun tüm faaliyet organlarımız için nirengi noktasını teşkil ettiğini belirtti. Mehmet Kutlular, meşveretle alınan kararlara da herkesin sahip çıkmasını ve “ihlâs, sadakat ve tesanüt” düsturları gözetilerek hayata geçirilmesini istedi.

Toplum marjinal görüşlerin tesirinden kurtuldukça, Risâle-i Nur’a olan ilgi ve ihtiyacın arttığını belirten Kutlular, AB sürecinde atılan demokratikleşme adımlarının da yıllardır pekçok bedel ödeyerek savunduğumuz fikirlerin gerçekleşmesi bakımından sevindirici olduğunu dile getirdi.

“Yeni Asya’nın, tüm insanlığa Kur’ân’ın mesajını ulaştırma misyonu ile kendini görevli bildiğini” vurgulayan Kutlular, bünye içinde yer alan yapılanmaların her birinin bu bakımdan önemli bir fonksiyon icra ettiğini kaydetti.

Yeni Asya A.Ş. Faaliyet Raporunu sunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve müessesemiz Genel Koordinatörü Yakup Erdoğan da 20 Mayıs’ta yapılan ilkbahar dönemi toplantısından bu yana kurum açısından gerçekleştirilen gelişmeleri anlattı. Her birimin altı aylık dönemdeki faaliyetlerini özetleyen Erdoğan, hedeflenen projelerle ilgili bilgi verdi. Müessese açısından yaşanan sıkıntıları da dile getiren Erdoğan, piyasalardaki durgunluk, satışlardaki azalma ve rekabet ortamına dayalı olarak kâr paylarındaki düşüşün; işletme sermayesindeki yetersizlikle birleşerek kendilerine olumsuz bir tablo yaşattığını söyledi. Hedeflenen projeler için yeterli insan kaynağına sahip olduklarını belirten Erdoğan, temsilcilerden maddî ve manevî anlamda destek istedi.

Katılımın yüksek olduğu, sıcak ve samîmî diyalogların yaşandığı toplantıda Yeni Asya Yenilenme Projesi kapsamında üç yıldır yürütülen çalışmalar da görüşülerek karara bağlandı.

Müzakereler bölümünde söz alan temsilciler bölgelerinde yaşanan gelişmelerden örnekler vererek, yayın faaliyetlerinde zaman zaman karşılaştıkları aksaklıkların giderilmesi dileğinde bulundular.

***

Yeni promosyon

Altı yıldır kesintisiz süren kültür kampanyamız farklı kulvardaki bir ürünle devam edecek. Kupon neşrine, 1 Aralık’ta başlanacak olan “Medenî Davranışlar Ve Sosyal Yaşantı-Görgü Kuralları” adlı eser Yeni Asya Neşriyat Araştırma Merkezince hazırlandı. “İnsan ve sosyal davranışları,” “İnsan ve görünüm, ” “İletişim,” “Davranışlar” ve “Aile” başlıklı 5 ana bölümden meydana gelen dört yüz sayfalık eser, toplum hayatında yer alan insanın fıtrî hayat tarzı Sünnet ışığında ele alınmış. Kitapta verilen bilgilerin uygulanabilirliğini sağlamak için de, bölüm sonlarında sorulara yer verilmiş ve böylelikle konuların zihinde kalıcı olması hedeflenmiş.

Hepinize hayırlı haftalar dileklerimizle...

06.11.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (30.10.2006) - Toplantı haftası

  (23.10.2006) - Bayramlar ve Bediüzzaman

  (16.10.2006) - Yeni kitaplar

  (09.10.2006) - Emirdağ Lâhikası da çıktı

  (02.10.2006) - Ramazan fırsatı

  (25.09.2006) - Dua ayına dua kitabı

  (18.09.2006) - Büyük Dua Kitabı

  (11.09.2006) - Ramazan’a güzel bir hediye

  (04.09.2006) - Kurullar toplandı

  (28.08.2006) - Kastamonu Lâhikası çıktı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habip FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004