"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Facialardan ders çıkarmak



Arka arkaya patlak veren facilar, bütün Türkiye’yi derinden sarstı. “Sarstı” diyoruz, ama hiç sarsılmayanların var olduğunu da bilmek lâzım. Dünya yanıyor, ama bazılarının umurunda değil. Maalesef, ‘vur patlasın, çal oynasın’ havasındalar...

Televizyon kanallarının böyle felâketler karşısında istiflerini bozmaması anlaşılır gibi değil. Düşünün, binlerce dönüm orman arazisi yanıyor, onlar eğlencede. İhmal neticesi binalar çöküyor, onlarca çocuk ‘şehit’ oluyor, onlar yine eğlencede. Allah (cc) rızası için biri söylesin: Bunların uyanması için kıyametin kopması mı gerekecek?

Uzmanların ifadesine göre Antalya ve ilçelerini tehdit eden yangın, Türkiye’nin şahit olduğu en büyük yangınlardan. Yangının hangi sebeple çıktığı tartışmalı olsa da, içinde bir ‘ikaz’ olduğunu da düşünmek lâzım.

Aynı şekilde, Konya’nın Taşkent ilçesinde meydana gelen ‘gaz faciası’ da sebep olanları iyice düşündürmeli. Elbette yangınlarda ‘ikaz’ olduğu gibi, yıkılan bina faciasında da bir ‘ikaz’ vardır.

Ancak medyanın, bilhassa TV kanallarının bu facialar karşısındaki tavrı da bir facia! Bütün bir millet üzüntü ve kederle yoğrulurken onlar hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam ediyor. Ya da yıkılan yurt binasında olduğu gibi hadiseden bir ‘irtica’ senaryosu çıkarmanın peşinde.

Yıkılan binanın kaçak olması ya da belgelerin eksik olması ayrı bir şey, orada Kur’ân öğretilmesi ayrı bir şey. Yani, kaçak ve sakat binalara karşı çıkarken ‘oku’maya karşı çıkmamak lâzım. Diyelim ki yıkılan bu bina Diyanet’e bağlı ‘resmî Kur’ân kursu’ olmuş olsun. O halde, çocuklar sağ mı kalacaktı? Ya da ‘resmî Kur’ân kursu’ olduğu için bina yıkılmayacak mıydı?

Mühendislik kaidelerine aykırı şekilde yapılan çürük, sakat ve plansız binalara hep beraber karşı çıkalım, sorumlularının cezalandırılmasını da isteyelim. Ama bu faciadan ‘irtica’ senaryosu yazmaya, “Kaçak Kur’ân kursu felâkete sebep oldu” gibi değerlendirmelere kapılmayalım.

Bilhassa 28 Şubat 1997 tarihinden sonra ağırlıklı olarak gündeme taşınan bu konunun da enine-boyuna tartışılmasına zemin hazırlansın. Ne demek ‘Kaçak Kur’ân kursu?’ Böyle kurslar açılıyor ve millet bile bile çoluğunu, çocuğunu buralara gönderiyorsa, o halde hadisenin temeline inmek lâzım. Niçin böyle bir şeye ‘ihtiyaç’ duyuluyor? Yeteri kadar ‘resmî Kur’ân kursu’ mu yok, yoksa başka sebepler mi var?

Bütün bunları araştırmadan, incelemeden Kur’ân öğrenmek isteyenleri ‘kaçakçı’lık gibi ağır bir suçla itham etmek Türkiye ve dünya gerçekleriyle örtüşmez.

Gerek Türkiye’yi idare edenler, gerekse millet olarak hepimiz facialardan mutlak sûrette ders çıkarmamız lâzım. Aksi halde, facialar faciaları takip eder.

Facialardan ders çıkaralım, ama ‘irtica senaryosu’ çıkarmayalım... Bu vesile ile ‘cennet kuşu’ olan yavrularımıza Allah’tan (cc) rahmet, yakınlarına da sabırlar temennî ediyoruz.

03.08.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.08.2008) - Uluslararası kavgalar

  (01.08.2008) - Yeni anayasa zamanı

  (31.07.2008) - Unutalım gitsin mi?

  (30.07.2008) - Birliğe her zaman ihtiyaç var

  (29.07.2008) - Terörü etkisiz kılmak

  (28.07.2008) - Adalet yerini bulsun

  (27.07.2008) - Gerçekler gün yüzüne çıkar

  (26.07.2008) - Esnafın derdi büyük

  (25.07.2008) - Basında sansür kalktı mı?

  (24.07.2008) - AB yolunda mayın temizleme

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır