Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ahmedinejad: Nükleer silâh peşinde değiliz

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran yönetimini nükleer planından vazgeçirmek amacıyla sunulan tavsiye paketini ‘’ileriye atılan bir adım’’ olarak değerlendirdi. Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine katılmak için geldiği Çin’in Şanghay şehrinde basın toplantısı düzenleyen Ahmedinejad, ilgililere paketi dikkatlice incelemeleri talimatı verdiğini ve uygun bir zamanda cevap vereceklerini belirtti.

İran lideri, Çin Cumhurbaşkanı Hu Cintao ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeler hakkında detaylı bilgi veremeyeceğini, ancak birçok konuda bu ülkelerle benzer, hatta aynı görüşleri savunduklarını kaydetti. BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri olan Çin ve Rusya, nükleer sorunda İran’a yaptırım uygulanması yerine sorunun diyalog yoluyla çözülmesinde ısrar ediyorlar.

YAPTIRIMI LİTERATÜRDEN ÇIKARMALIYIZ

Mahmud Ahmedinejad, bir ülkeye baskı yapmak için yaptırım uygulanmaması gerektiğini savunarak, ‘’ülkelere baskı yapmak veya bir sonuç almanın yolunun yaptırım olmaması gerektiğini’’ ifade etti. İran lideri, ‘’yaptırım kelimesini literatürden çıkarmamız gerektiğine inanıyorum’’ diye konuştu. Ahmedinejad, dayatılan ve ayrımcılığa dayalı olan bir barışın kalıcı olamayacağını belirtti. Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in nükleer kapasitesiyle ilgili soru üzerine, İran’ın kendini savunacak güce sahip olduğunu söyleyerek, ‘’İran İslâm Cumhuriyeti, gücünü kendini savunmak için geliştiriyor’’ diye konuştu. Soykırımla ilgili bir soru üzerine de Ahmedinejad, ‘’Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında bir fark olmadığını’’ ifade ederek, ‘’Hepsinin saygınlığı ve saygı görme hakkı vardır’’ dedi.

/ ŞANGHAY

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmedinejad: Nükleer silâh peşinde değiliz

  Gazze katliâmından İsrail ordusu sorumlu

  Talat: Gelen ağam, giden paşam değil

  Gecekondulaşma dünyanın sorunu

  İşgalin süresi uzadı

  Beyaz Saray’da 2 bin 500 şoku

  İsrail uçakla vurdu

  Camide intihar: 10 ölü

  Hamaslı vekilin aracına silâhlı saldırı

  Afganistan’da kanlı çatışma: 40 ölü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004