Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Gelen ağam, giden paşam değil

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’de olası iktidar değişikliğinde, kendisinin politika değişikliğine zorlanması ve esnekliğinin sınırının aşılması halinde ‘’bu işte olmayacağını’’ söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat, ‘’Ben prensipsiz, ilkesiz bir politika gütmem. Benim politikam budur. Bu politikayı değiştirmeye zorlanırsam o zaman esnekliğimin sınırını aştığı anda ben bu işte olmam. ‘Gelen ağam, giden paşam’ gibi bir politika gütmem ben. Ama böyle bir ihtimal de görmüyorum’’ dedi.

Bayrak Televizyonu’nda (BRT) katıldığı programda soruları cevaplandıran Talat, ‘’Türkiye’de olası iktidar değişikliğinde Avrupa Birliği (AB) ve Kıbrıs konularında vizyon değişikliği olması halinde tavrınız ne olur?’’ sorusuna karşılık özetle şunları söyledi:

‘’Ne olacağını görmek lâzım. Türkiye’nin AB dışında bir vizyonu olabileceğini düşünmüyorum. Geçmişte ona uygun davranmamış olsa bile, Türkiye’nin geçmişteki vizyonu da AB idi. Türkiye hiçbir zaman AB’den vazgeçmedi. Türkiye’nin bir vizyon değişikliğine gideceğin öngörmüyorum, öyle bir şey mümkün değil, boşuna nefes tüketmeye de gerek yok.’’ Cumhurbaşkanı Talat, ‘’(Türkiye’de) İktidarlar değişse bile ben o iktidarla bu vizyon çerçevesinde çalışırım noktasında mısınız?’’ sorusuna ise şu karşılığı verdi: ‘’Bilmiyorum, öyle bir iddiam yok. Ben prensipsiz, ilkesiz bir politika gütmem. Benim politikam budur. Bu politikayı değiştirmeye zorlanırsam o zaman esnekliğimin sınırını aştığı anda ben bu işte olmam. ‘Gelen ağam, giden paşam’ gibi bir politika gütmem ben. Ama böyle bir ihtimal de görmüyorum.’’ Talat, Türk hükümeti ile diyalog içinde olduklarını dile getirdi.‘’Kıbrıs sorunu devam ettiği sürece Türkiye’nin AB süreci sorunlu olacaktır’’ diyen Talat, Türkiye’nin AB sürecinde Kıbrıs sorununun engel olmaması için, sorunun çözümü yönünde mutlaka diyaloğun başlaması gerektiğini kaydetti.

/ LEFKOŞA

17.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahmedinejad: Nükleer silâh peşinde değiliz

  Gazze katliâmından İsrail ordusu sorumlu

  Talat: Gelen ağam, giden paşam değil

  Gecekondulaşma dünyanın sorunu

  İşgalin süresi uzadı

  Beyaz Saray’da 2 bin 500 şoku

  İsrail uçakla vurdu

  Camide intihar: 10 ölü

  Hamaslı vekilin aracına silâhlı saldırı

  Afganistan’da kanlı çatışma: 40 ölü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004