Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye, Filistin için devrede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile telefon görüşmesi yaptı. Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush’dan, Filistin yönetiminin kaçırılan İsrail askerinin bulunması için istediği zamanın ve fırsatın bulunması için çaba göstermesini istedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Kastamonu’da, konuşmasının öncesinde ABD Başkanı Bush ile bir telefon görüşmesi yaptı. Alınan bilgiye göre yarım saat süren görüşmede Başbakan Erdoğan, İsrail ordusunun, Filistin halkının günlük hayatını etkileyecek şekilde altyapı tesislerini vurmasına ve kaçırılan İsrail askerine karşı Filistinli 8 bakanı tutuklanmasına atıfta bulunarak, “İsrail orantısız güç kullanıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Bush’a bölgede yaşanan gelişmeler üzerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan İsmail Haniye ve İsrail Başbakını Ehud Olmert ile yaptığı telefon görüşmelerinin ayrıntılarını aktardı. Abbas ve Haniye’nin kaçırılan İsrail askerinin bulunması için zaman ve fırsat istediklerini Bush’a ileten Erdoğan, “Siz de bu zamanın ve fırsatın bulunması için çaba gösterin” diye konuştu.

ABD Başkanı Bush ise Türkiye’nin zor bir bölgede yer aldığına, buna karşın nüfuz alanının çok geniş olduğuna işaret ederek, “Sizin çaba göstermeniz çok önemli. Çabalarınızı takdirle karşılıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Görüşmede 2 lider, Abbas’ın konumunun güçlendirilmesi konusunda mutabık kalırken, barış için samimiyetle çaba gösterilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi. 2 devletli barış planının uygulanmaya devam etmesi konusunda da mutabakat sağlanırken, Filistin halkına yardımların süreceği de görüşmede teyid edildi.

/ KASTAMONU

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Filistin için devrede

  Karadeniz sele teslim

  Gül: İsrail ve Filistin barış için çaba sarf etmeli

  Emri siviller verir

  İttifak arayışında hüsran

  Baykal: TMK yetersiz

  Arınç: Müzakereler kesilmez

  Medya olumlu adımları da görsün

  Samsun’lu öğrenciler Paris’te

  Alman Melanie İslâmiyeti seçti

  Yaz ishalinden korunun

  DYP’den dostluk ve kardeşlik şöleni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004