Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arınç: Müzakereler kesilmez

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakere sürecini başarıyla sürdürdüğünü ifade ederek, “Zaman zaman sorunlarla karşılaşılması mümkün. Her ülke üyelik sürecinde bu tür sorunlarla karşılaşmıştır. AB’ye tam üyelik hedefi doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz’’ dedi.

AB Parlamento Başkanları Toplantısı için Kopenhag’ta bulunan Arınç, temaslarının son gününde basın mensuplarıyla Büyükelçilik konutunda kahvaltıda bir araya geldi. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme yaşının 25’e indirilmesiyle ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, bu konuyu daha önce gündeme getirdiğini belirtti. Arınç, ‘’Seçme yaşı 18, seçilme yaşı 30 olarak kalmıştır. Bu konu daha önce 2 defa Meclis’e gelmesine rağmen gerekli oy sayısı sağlanamamıştı. Bir Anayasa değişikliğiyle Türkiye’de seçilme yaşı 25’e indirilmelidir. Bu konuda geç kalınmadığını düşünüyorum.’’ dedi.

Bir başka soru üzerine, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakere sürecini başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Bülent Arınç, ‘’Zaman zaman sorunlarla karşılaşılması mümkün. Her ülke üyelik sürecinde bu tür sorunlarla karşılaşmıştır. Son 3-4 yılda yapılan büyük reformlarla Türkiye fiilen müzakerelere başlamış bir ülkedir ve tam üye olacak müzakereleri yürütmektedir’’ diye konuştu. Türkiye’nin bazı tezlerinde haklı olduğunu söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Müzakerelerin kesilmesi umarım söz konusu olmaz. Hiç kimsenin başına gelmemiş olay Türkiye’nin başına gelecek değil. Biz karşımıza çıkan bu zorlukları aşacağız. AB’ye tam üyelik hedefi doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz.’’

‘Öğrenci Meclisleri Projesi’

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, AB Parlamento Başkanları Toplantısı’nda gündeme getirdiği Öğrenci Meclisleri Projesi, AB Entegrasyon Bakanlıkları’na tavsiye edilecek. Arınç’ın toplantıda “ulusal Avrupalılık bilincinin arttırılması” konusundaki gündem maddesi üzerindeki konuşmasında anlattığı projeye, AB Parlamento Başkanları büyük ilgi gösterdi. Parlamento Başkanları, projeyi, parlamentonun tanıtımı ve parlamenter sistemin yaygınlaştırılması açısından ilginç buldu. Projenin AB Entegrasyon Bakanlıkları’na tavsiye edileceği bildirildi. Romanya’nın, konuyla ilgili bütün belgeleri Türkiye’den alarak projeyi en kısa zamanda AB Entegrasyon Bakanlıkları’na ileteceği bildirildi.

/ KOPENHAG

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Filistin için devrede

  Karadeniz sele teslim

  Gül: İsrail ve Filistin barış için çaba sarf etmeli

  Emri siviller verir

  İttifak arayışında hüsran

  Baykal: TMK yetersiz

  Arınç: Müzakereler kesilmez

  Medya olumlu adımları da görsün

  Samsun’lu öğrenciler Paris’te

  Alman Melanie İslâmiyeti seçti

  Yaz ishalinden korunun

  DYP’den dostluk ve kardeşlik şöleni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004