Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İttifak arayışında hüsran

Rahşan Ecevit, “sağlı-sollu ittifak” arayışlarının siyasî partiler ayağını tamamladı. NTV'nin haberine göre, Meclis içi ve dışı partilerin genel başkanlarıyla görüşen Ecevit’in ittifak çağrısına şimdiye kadar sadece DSP ve Hür Parti’den destek geldi.

GATA’da tedavisi süren eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in mukabakat arayışlarının ilk adresi Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Demirel, Ecevit’in girişimini “Bir arayış varsa ihtiyaçtan doğuyor” sözleriyle değerlendirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun ittifak çağrısına cevabı olumsuz oldu. Mumcu’ya göre arayış iyi niyetli ancak sonuca ulaşması zordu. Herkesin merakı CHP’nin çağrıya cevabıydı. CHP lideri Deniz Baykal, partisinin cevabını Rahşan Ecevit’le görüşmesinden önce grup konuşmasında verdi. Baykal, “ittifak arayışlarına kapımız kapalı” dedi. Baykal, görüşmede, solda birliğin adresi olarak CHP’yi gösterdi. DSP ise, bu teklifi reddetti. Rahşan Ecevit, MHP’den de umduğunu bulamadı. DSP’nin eski koalisyon ortağı, Rahşan Ecevit’e randevu dahi vermedi. MHP, ittifak arayışlarının içinde yer almayacağını açıkladı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile görüşmesinde de beklediği desteği bulamayan, Rahşan Ecevit, hafta boyunca devam eden turlarında aradığı desteği sadece partisi DSP ve Hürparti’den alabildi. Ancak umudunu yine de yitirmeyen Rahşan Ecevit, sivil toplum örgütleriyle görüşmeye devam edeceğini duyurdu.

/ ANKARA

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Filistin için devrede

  Karadeniz sele teslim

  Gül: İsrail ve Filistin barış için çaba sarf etmeli

  Emri siviller verir

  İttifak arayışında hüsran

  Baykal: TMK yetersiz

  Arınç: Müzakereler kesilmez

  Medya olumlu adımları da görsün

  Samsun’lu öğrenciler Paris’te

  Alman Melanie İslâmiyeti seçti

  Yaz ishalinden korunun

  DYP’den dostluk ve kardeşlik şöleni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004