Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Alman Melanie İslâmiyeti seçti

Sinop’ta, Alman asıllı Melanie Sinesi (30) adlı Hıristiyanlığın Evangelist mezhebine mensup bir bayan, İslâmiyet’i seçerek Müslüman oldu. Melanie Siensi, daha sonra ismini Meryem olarak değiştirmek istediğini açıkladı.

Almanya’da yaşayan gurbetçi Cafer Açıkgöz ile evlenen Alman asıllı Melanie Siensi, Sinop’un Ayancık İlçesi Müftülüğü’ne verdiği dilekçe ile Müslüman olmak istediğini bildirdi. Sinesi için İlçe Müftülüğü tarafından ihtida töreni düzenlendi. Melanie Siensi, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Bu sırada, oldukça duygulu anlar yaşandı. İslâmiyet’i seçen Sinesi, Müftü Demirtaş’ın hediye ettiği Kur’ân-ı Kerim’i öperek teslim aldı.

İhtida töreninde konuşan Ayancık Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Melanie Siensi’yi İslâmiyet’i seçtiği için tebrik etti. Demirtaş, “Bu ikrarınız ve şehadetinizle İslâm dinine girdiniz. İmanınız mübarek olsun. Şimdi tertemiz, yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslâma göre, İslâm dinini kabul ettiğiniz andan itibaren, geçmiş günahlarınızın bağışlandığını sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) müjdelemektedir. Biliniz ki insanların yanılarak yapacağı günahları ancak yüce Allah affeder” dedi.

Melanie Sinesi ise, ismini Meryem olarak değiştirmek istediğini belirterek, yakında doğacak olan çocuğuna da “Yasin Yahya” ismini koyacağını açıkladı. Sinesi, “Daha önce Evangelist’tim. İslâmiyet’in evrensel ve hak din olduğunu gördüm ve Müslümanlığı seçtim. Çok ama çok mutluyum” diye konuştu.

/ SİNOP

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Filistin için devrede

  Karadeniz sele teslim

  Gül: İsrail ve Filistin barış için çaba sarf etmeli

  Emri siviller verir

  İttifak arayışında hüsran

  Baykal: TMK yetersiz

  Arınç: Müzakereler kesilmez

  Medya olumlu adımları da görsün

  Samsun’lu öğrenciler Paris’te

  Alman Melanie İslâmiyeti seçti

  Yaz ishalinden korunun

  DYP’den dostluk ve kardeşlik şöleni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004