Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Samsun’lu öğrenciler Paris’te

‘Herkes için Güvenlik Afiş Yarışması’nın Türkiye birincisi Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu 3/G sınıfının 36 öğrencisi, Türkiye’yi Fransa’da temsil etti.

Herkes için Güvenlik Afiş Yarışması’nın Türkiye birincisi Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu 3/G sınıfının 36 öğrencisi, Türkiye’yi Fransa’da temsil etti.

Renault, altı yıldır ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerine yönelik de uyguladığı “Herkes İçin Güvenlik” programı çerçevesinde 19 ülkede 8 milyondan fazla öğrenciye eğitim verilmesini sağladı.

Renault’un bu yıl üçüncü kez düzenlediği “Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması” nın birincisi Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu 3/G sınıfının 36 öğrencisi, Türkiye’yi Fransa’da düzenlenen uluslar arası buluşmada başarıyla temsil etti. Yarışmaya katılan 11 ülkenin ödül kazanan 250 öğrencisinin bu buluşması, yol güvenliği için dünyaya etkili bir mesaj da verdi: “Güvenlik için sorumlulukları paylaşalım”. Öğrencilerin afişlerde kullandıkları sloganlar da karayolundaki tehlikenin altını etkili biçimde çiziyordu: “Güvenlik bizim elimizde”, “Önce Hayat”, “Trafik işaretleri + saygı = hayat”, “Sürücüler, sizde çocuk sahibisiniz; öyleyse yavaşlayın. “Renault’un dünya genelinde uyguladığı ve Türkiye’de de “Sokakta İlk Adımlar” adıyla dört yıldır süren “Herkes İçin Güvenlik” eğitim projesinden dünyada 1 milyar 100 bin ilkokul öğrencisinin yararlandığı bu yarışma finalinde açıklandı. Renault, altı yıldır ilköğretim öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerine yönelelik de uyguladığı “Herkes İçin Güvenlik” programı çerçevesinde 19 ülkede 8 milyondan fazla öğrenciye eğitim verilmesini sağladı. Renault, uluslar arası eğitim programının ilköğretim ayağında, bu okulların öğretmenlerine, öğrencilerini iki yardımcı araçla eğitmelerini tavsiye ediyor: Pedagojik kurallara uygun hazırlanmış bir eğitim seti ve bir afiş yarışması. Türkiye’deki öğrenciler bu eğitim setinden 4, yarışmadan ise 3 yıldır yararlanıyorlar.

Türk öğrenciler izleyicileri coşturdular

Bu yıl “Güvenlik için sorumlulukları paylaşalım” temasıyla düzenlenen afiş yarışmasında 6 binin üzerinde afiş katıldı. Yarışmaya katılan 11 ülkenin ödül kazanan sınıfları, Renault tarafından üç gün boyunca Paris Disneyland’da misafir edildi. Öğrenciler burada hem başka ülkelerdeki yol güvenliği sorununa ilişkin bilgi edindiler, hem de Disneyland’da gönüllerince eğlendiler. Yarışmada tüm ülkelerin madalyalarını aldığı gala gecesinde ise Türkiye’yi temsil eden Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri, hareketli oyunlarıyla, katılımcıları coşturan bir gösteride gerçekleştirdi. Türkiye’nin dışında İspanya, Fransa, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, İsviçre, Güney Kore ve Meksikalı öğrencilerde sahne aldılar.

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Filistin için devrede

  Karadeniz sele teslim

  Gül: İsrail ve Filistin barış için çaba sarf etmeli

  Emri siviller verir

  İttifak arayışında hüsran

  Baykal: TMK yetersiz

  Arınç: Müzakereler kesilmez

  Medya olumlu adımları da görsün

  Samsun’lu öğrenciler Paris’te

  Alman Melanie İslâmiyeti seçti

  Yaz ishalinden korunun

  DYP’den dostluk ve kardeşlik şöleni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004