Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türkiye tarih yazdı

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. turda (A) Millî Basketbol Takımı, Slovenya'yı 90-84 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Salı günü turnuvanın en güçlü ekiplerinden Arjantin ile ilk 4'e kalmak için mücadele edeceğiz.

Slovenya karşılaşmasına çok istekli ve hareketli başlayan (A) Milli Basketbol Takımı, hareketli savunmasıyla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımadı ve pota altından bulduğu basketlerle 3. dakikayı 6-1 önde geçti. Slovenya Miliç'in sayılarıyla oyunda dengeyi yakalasa da Fatih ve Hakan ile etkili oyununu sürdüren ay-yıldızlılar, 7. dakikayı 14-12 üstün geçti. Slovenya karşısında Kaya'nın basketleriyle kontrolü elinde tutan Milliler, ilk periyodu 20-19 önde bitirdi.

Karşılıklı basketlerle girilen 2. çeyrekte rakibinin boş döndüğü hücumlarda basit top kayıpları yapan Türkiye, Nachar ve Beciroviç'i durdurmakta zorlansa da İbrahim'in skora katkısıyla 14. dakikaya da 1 sayı farkla 28-27 önde girdi. Ender'in başarılı oyunu sonrası bulduğu sayılara Serkan da katkıda bulununca oyunun kontrolünü eline geçiren Milli Takım, aradaki farkı giderek açmaya başladı. 6 dakika içinde rakibinin 9 sayı atmasına izin veren Türkiye, bulduğu 16 sayıyla devreyi 44-36 önde tamamladı.

(A) Milli Basketbol Takımı, 3. periyodun ilk dakikalarında Kerem ile etkili oldu ve 25. dakikaya 50-45 önde girdi. Savunmasında sorunlar yaşamaya başlayan ve Beciroviç'i durdurmakta zorlanan milli takım, 1 dakika içinde 8-2'lik seriyle geride kalınca, 26. dakika 53-52 Slovenya lehine geçildi. Dış atışlardan Cenk, pota altından da Ermal ile sayılar bulan Türkiye, Slovenya'nın hızlı hücumlarına engel olamayınca 3. periyot 60-60 berabere sonuçlandı.

Son çeyrekte Slovenya Udrih ile etkili bir oyun ortaya koydu. Bu oyuncunun attığı 7 sayıya, Milli Takım Cenk, Ermal ve Serkan ile karşılık verince, 33. dakikada 4 sayı farkla öne geçti: 71-67. Udrih'in dış atışlarda yakaladığı yüksek yüzde ve Nesteroviç'in de pota altından bulduğu basketlerle 7-0'lık seri yakalayan Slovenya, 35. dakikayı 3 sayı önde geçti: 74-71.

Engin ve Serkan'ın dış atışlardan bulduğu basketlerle oyundan kopmayan Türkiye, oyunda yeniden dengeyi sağladı ve son 2 dakikaya 5 sayı farkla (84-79) önde girdi. Büyük çekişmenin yaşandığı son bölümde rakibine oranla daha akıllı ve organize hücumlar ortaya koyan ve taktik faulleri sayıya çeviren Milli Takım, karşılaşmadan 90-84 galip ayrıldı. Türkiye bu galibiyetle 2. kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

27.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye tarih yazdı

  DEMİREL: İnanılmazı başardık

  Dünyanın en iyi 8. takımı olduk

  İstanbul'da Formula 1 heyecanı

  Ricardinho hayran kaldı

  Kezman ve Deivid F.Bahçe'de

  Liverpool'de G.Saray korkusu

  Moralsiz F.Bahçe Sakarya önünde

  Kleberson 10 milyon dolar bulabilirse ayrılacak

  Tigana: İnönü'de sakin olmalıyız

  Kadere bak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004