Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İstanbul'da Formula 1 heyecanı

Formula 1 Türkiye Grand Prix'i bugün İstanbul Park'ta yapılacak. Şampiyonluk yarışında lider Alonso ile ikinci sıradaki Schumacher arasındaki puan farkının son yarışta 10 puana kadar gerilemiş olması, Türkiye GP'ni sezonun en önemli yarışlarından biri haline getirdi.

Dünyanın en çok izleyicisi olan ve büyük bir ilgiyle takip edilen Formula 1'in ilki 21 Ağustos 2005 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Grand Prix'sin ikincisi bugün PO Türkiye Grand Prix'si adıyla ülkemizi yeni bir heyecana daha ortak ediyor. Geçen sene yapılan yarış tüm F1 dünyasının büyük beğenisini toplamıştı, neredeyse bütün pilotların zorluk yaşadığı 8. virajı ile heyecanlı anlar yaşanan pistimiz bir kez daha büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.

GEÇEN YIL KİMİ KAZANDI

Geçtiğimiz yıl McLaren pilotu Kimi Raikkonen'in galibiyetiyle sonuçlanan yarışta bu sene, şampiyona lideri Fernando Alonso ile ikinci sıradaki Michael Schumacher arasındaki puan farkının son yarışta 10 puana kadar gerilemiş olması, Türkiye GP'ni sezonun en önemli yarışlarından biri haline getirdi.

PİST HEYECAN VERİYOR

Yarış pistinin birçok inişe ve çıkışa sahip olması pilotları oldukça zorlasa da, hem pilotlar hem de izleyenler bu iniş çıkışların yarışa önemli bir sürüş heyecanı ve izleme zevki kattığı konusunda hemfikirler. Yüksek hızlarda dönülen virajlarda yükselen G Kuvvetleri hem pilotları hem de lastikleri oldukça fazla zorlarken uzun düzlüklerin sonunda çok sayıda geçiş fırsatı pilotları bekliyor. Pistin son 3 düzlüğü hayli yüksek hızlara sahne oluyor. 11.-12. viraj düzlükleri arasında araçlar 320 Km/h 'a çıkabiliyorlar. Pistin en yavaş virajı olan 12. virajda araçlar 90 km/h'a kadar düşmektedir.

HERŞEY GÜZEL

Geçtiğimiz yıl çevre düzenlemesinin henüz tamamlanamamış olması önemli bir eksiklik olarak göze çarparken bu yıl yapılan çalışmalarla ve özellikle tribün bileti alanlara verilen otopark giriş sticker'ı sayesinde pist çevresindeki karmaşanın çok daha azalacağı, araç park etme sorununun en aza ineceği umuluyor. Piste ulaşan yollardaki alt yapı çalışmaları da tamamlanmış durumda.

MASSA BUGÜN 1. BAŞLIYOR

Öte yandan dün yapılan sıralama turunun galibi, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa oldu. İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen sıralama turlarında Brezilyalı pilot Massa, üçüncü sıralama turunda 1.26.907'lik derecesiyle ''pole posizyonu'' elde etti. Ferrari'nin diğer pilotu Alman Michael Schumacher 1.27.284 ile ikinci sırayı alırken, Renault'un İspanyol pilotu Fernando Alonso ise 1.27.321 ile üçüncü oldu. İstanbul Park'ta bugün saat 15.00'de başlayacak yarış Kanal D tarafından naklen yayınlanacak.

27.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye tarih yazdı

  DEMİREL: İnanılmazı başardık

  Dünyanın en iyi 8. takımı olduk

  İstanbul'da Formula 1 heyecanı

  Ricardinho hayran kaldı

  Kezman ve Deivid F.Bahçe'de

  Liverpool'de G.Saray korkusu

  Moralsiz F.Bahçe Sakarya önünde

  Kleberson 10 milyon dolar bulabilirse ayrılacak

  Tigana: İnönü'de sakin olmalıyız

  Kadere bak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004