Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kadere bak

Kader işte. Allah insanı söyledikleriyle imtihan ediyor. Beşiktaş, geçen yıl, Fenerbahçe’yi elle attığı goller sebebiyle tribünde açtığı pankartla protesto etmişti. Ama daha sonra Fenerbahçe’nin elle attığı golün birinin sahibi Nobre’yi transfer etti. Fenerbahçe’nin Konya’da başına gelen-hakem hatasıyla-elle gol atma skandalını, bu sefer yine bir Konya maçında-yine hakem hatasıyla-kendi sahasında yaşadı.

Zaten Cuma akşamında maçın neticesini hakem hataları tayin etti. Zafer Önder İpek, gecenin skandalı ödülüne lâyık oldu. Böylesine kötü hakeme daha ne demeli? Belli ki bu işi bilmiyor. Serseri mayın gibi yarın başka takımların da canını yakmasına izin verilmemeli…

Hakemden artan zamanlardaki maça gelince.. Beşiktaş hâlâ takım olma hüviyetini kazanamadı. Şahsî gayretlerle, seyircinin müthiş desteğiyle neticeye gitmeye çalışıyor. Bu hafta da sahanın en iyilerinden biri Koray’dı. Koray’a ve Gökhan’a bu kadar çok iş düşüyorsa-hem de kendi sahasında-anlayın artık takımın halini. Runje şu ana kadar tam bir hayâlkırıklığı. Hiç güven vermiyor. Yediği gol ise, tam bir rezaletti. Hata yapan arkadaşlarına bağırıp çağırıyor, ikaz edildiğinde bundan hoşlanmıyor, ama böyle devam ederse sene sonunda yollar ayrılır gibi geliyor.

Burak, kaliteli futbolcu olduğunu bu maçta da gösterdi. Beşiktaş seyircisi karşısında oynamak onu daha iyi motive ediyor. Gayretini arttırıyor, oyununu güzelleştiriyor. Yalnız fizik gücü şimdilik yetersiz. Fiziği geliştikçe ve güçlendikçe; futbol bilgisi ve tecrübesi arttıkça tutulmaz bir futbolcu olur. Oynadığı maçları tekrar seyretsin. Hatalarını görsün ve tekrarlamasın.

Delgado’da da ısınma turları devam ediyor. Her geçen hafta daha iyiye gidiyor. Yine müthiş paslar attı. Yalnız bu fizik olarak daha tam hazır değil.

Gelelim, Ricardinho’ya… Türkiye’ye ayak bastığından bu yana pozitif enerji saçan Ricardinho, oynadığı 20 dakikada, üst kalite bir futbolcu olduğunu gösterdi. Gelecek haftalarda herkes ondan bahsedecek. Beşiktaşlılar da tribünleri doldurup, zevkle takımını seyredecek.

Dikkat ettiniz mi; Beşiktaş iki farklı öne geçtiğinde, rakibini sürklase edebiliyor. Denizli maçında olduğu gibi, Cuma akşamı da yine sayısız gol pozisyonuna girdi. Yine çoğunu kaçırdı. Bunlar gol olsa, maçın neticesi çok daha farklı olabilirdi.

Konyaspor maçın son anları hariç, iyi top oynadı. Ayağa paslarla Beşiktaş’a sıkıntı anlar yaşattı. Konya’nın bir santrafora ihtiyacı olduğu maçı sırasında çok hissedildi. Nitekim almışlar, ama bu maça yetişmemiş. Konya’yı da güzel günler bekliyor.

Mehmet ILGAZ

27.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye tarih yazdı

  DEMİREL: İnanılmazı başardık

  Dünyanın en iyi 8. takımı olduk

  İstanbul'da Formula 1 heyecanı

  Ricardinho hayran kaldı

  Kezman ve Deivid F.Bahçe'de

  Liverpool'de G.Saray korkusu

  Moralsiz F.Bahçe Sakarya önünde

  Kleberson 10 milyon dolar bulabilirse ayrılacak

  Tigana: İnönü'de sakin olmalıyız

  Kadere bak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004