Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Militarist yapı yeniden öne çıkartılıyor

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Türkiye’nin kısmen geri çekilmiş görünen militarist yapının yeniden öne çıkartılmaya çalışıldığı bir süreci yaşadığını söyledi.

Şekerci, yaptığı açıklamada, son dönemlerde yaşanan birtakım gelişmelerin, militarist yapının daha da keskinleşeceği beklentilerini doğrular nitelikte bir manzara arzettiğini ifade etti. Bu çerçevede Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ’un önceki gün yaptığı açıklamaların dikkat çekici olduğunu kaydeden Hülya Şekerci şunları kaydetti:

“Org. Başbuğ Kara Harp Okulu’nun açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada doğrudan doğruya siyasî içerikli mesajlar vermiş, belli çevrelere tehditler yöneltmiş ve resmî ideolojik tezler doğrultusunda ordunun belirleyici pozisyonuna vurgu yapmıştır. Org. Başbuğ’un konuşmasının içeriğinde yer alan çelişkileri, yanlışları hiç tartışmaksızın şunun altını bir kere daha çizmek isteriz: Belinde silah taşıyan bürokratların ülke yönetimine ve siyasete bu derece bulaştıkları bir yapıdan halk iradesine saygı beklenemez! Halkın iradesine karşı mütemadiyen had bildirmeye kalkışan bu silâhlı oligarşik yapı asla demokratikleşemez! Bu süreç tehlikeli, karanlık ve sonu az çok belli bir süreçtir. Başta siyasiler olmak üzere herkes sorumluluğunu yerine getirmeli ve siyasî yapıyı tepetakla etmeye yönelik sistemli çabalara engel olmalıdır. Başta Meclis ve siyasî partiler olmak üzere tüm kurumlar ve çevreler militarist tahakkümün artan ağırlığına karşı tavır almalıdır. Yeni 12 Eylüller, yeni 28 Şubatlar kabul edilemez. Toplum ve siyaset üniformalı, rütbeli tehditleri ve psikolojik savaş taktiklerini kayıtsız şartsız reddettiğini haykırmalıdır.

YENİ ASYA / İSTANBUL

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Atatürkçü dernekte “vatan haini” kavgası

  ASKERİN İŞİ GÜVENLİK

  Militarist yapı yeniden öne çıkartılıyor

  Gül: Bush PKK için söz verdi

  Erdoğan: Tarama süreci bitti

  Etkili yağış uyarısı

  Ağar: Sendikalar yok sayıldı

  Bardakoğlu: Papa İstanbul'a hoş gelecek

  Baykal’ın villasında keşif

  TBMM heyetine mayın tuzağı

  Kan konusunda tek yetkili Kızılay

  Mumcu, ‘boyun fıtığı’

  Kaçakları taşıyan tekne battı: 5 ölü

  Feshanede mehterli Ramazan açılışı

  İşte fakirin iftar sofrası

  Okul polisi görev başında

  Trafik kazalarına sarı ışık freni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004