Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Atatürkçü dernekte “vatan haini” kavgası

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı, eski jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur, kendisini ‘’vatan haini’’ olarak suçladıkları gerekçesiyle ADD üyeleri Yazar Yılmaz Dikbaş ile Mahmut Özyürek hakkında tazminat talebiyle dâvâ açtı.

ADD Genel Başkanı ve Çağdaş Eğitim Vakfının 2. Başkanı Eruygur adına Avukat Filiz Esen tarafından Kadıköy 3. Sulh Hukuk Hakimliğine verilen dava dilekçesinde, davalılar Yılmaz Dikbaş ve Mahmut Özyürek’in de Atatürkçü Düşünce Derneğinin üyeleri olduklarına işaret edilerek, Dikbaş ve Özyürek’in, Eruygur’un büyük bir ısrar ve destekle genel başkan seçilmesinin hemen ardından, kişilik haklarını ihlâl edecek şekilde ithamlarda bulunarak, asılsız isnatlarla Eruygur’u ‘’bir vatan haini’’ olarak kaleme aldıkları yazıları derneğe ait tüm şubelerin mail adreslerine gönderdikleri iddia edildi. Dilekçede, Yılmaz Dikbaş tarafından yazılan bu yazılarda Eruygur hakkında ‘’2. başkanı olduğu Çağdaş Eğitim Vakfı’nın ‘sözde’ projelerle Avrupa Birliğinden fon almış’’ diyerek kendisini anti-demokratik, merkeziyetçi ve faşist tavır sergileyen birisi olarak nitelediği ve diğer dâvâlı ile birlikte tüm şube başkanlarına elektronik posta yoluyla bu metinleri gönderdiği belirtildi. Dilekçede, davalıların Eruygur’u ‘’Anadolu’nun bağrına sokulmuş Truva atı’’ olarak niteleyerek ‘’Vatana ihanete teşebbüs halindedirler’’ diyecek kadar cüretkâr davrandıkları da öne sürülerek, şu ifadeler kullanıldı:

‘’Hakkında asılsız ve belgeye dayanmayan karalama kampanyası çerçevesinde dernek başkanlığından ayrılmaya zorlamak sebebiyle yapılan bu isnatlardan dolayı hayatını ülkesine hizmet etmeye adamış olan üvekkilinin duyduğu üzüntü karşılığı olamasa da dâvâlıların parasal olarak ceza görmesi amacıyla sayın mahkemenizde bu dâvâyı açmış bulunmaktayız.’’ Dilekçede, dâvâlıların 5 biner YTL tazminat ödemeye mahkûm edilmeleri de talep edildi.

/ ANTALYA

27.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Atatürkçü dernekte “vatan haini” kavgası

  ASKERİN İŞİ GÜVENLİK

  Militarist yapı yeniden öne çıkartılıyor

  Gül: Bush PKK için söz verdi

  Erdoğan: Tarama süreci bitti

  Etkili yağış uyarısı

  Ağar: Sendikalar yok sayıldı

  Bardakoğlu: Papa İstanbul'a hoş gelecek

  Baykal’ın villasında keşif

  TBMM heyetine mayın tuzağı

  Kan konusunda tek yetkili Kızılay

  Mumcu, ‘boyun fıtığı’

  Kaçakları taşıyan tekne battı: 5 ölü

  Feshanede mehterli Ramazan açılışı

  İşte fakirin iftar sofrası

  Okul polisi görev başında

  Trafik kazalarına sarı ışık freni

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004