Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tan, Wilson’un sözlerini değerlendirdi: Büyükelçi güven verici bir tablo çizdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un ‘’Türk medyası ve iç politikasında daima belirli bir kakofoni olduğu’’ yönündeki değerlendirmesiyle ilgili olarak, ‘’Türkiye’deki diplomatik temsilciler, tabiatıyla Türkiye’deki iç politika gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmazlarsa bunların yanlış anlaşılmaktan kurtulmaları da mümkün olacaktır’’ dedi.

Tan, haftalık basın toplantısında bir soru üzerine, Wilson’un 3 Ekim 2006 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığının yabancı basın merkezinde verdiği brifingin, soru-cevap bölümü dahil 10 sayfalık tutanağının kendilerine ulaştığını ve metnin dikkatle incelendiğini söyledi.

Tan, söz konusu brifingde Wilson’un ‘’Türkiye ve Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili birçok olumlu gözlemde bulunduğunu ve geleceğe dönük olarak güven verici bir tablo çizdiğini’’ belirtti. Büyükelçi Wilson’un daha sonra da bir soruya cevaben, ‘’Türk iç politikası

ve medyasında daima bir miktar kakofoni olduğunu’’ söylediğini belirten Tan, Wilson’un güçlü ve güven içinde, istikrarlı ve laik bir ülke olan Türkiye ile ilgili ufukta, kaygı verecek bir şey görmediğini ifade ettiğine de işaret etti. ‘’Wilson’un Türkiye ile ilgili çok önemli ve olumlu tespitleri bulunmaktadır’’ diyen Tan, şöyle devam etti:

‘’Ancak şunu da kaydetmek gerekir ki, Türkiye’deki diplomatik temsilciler, tabiatıyla, Türkiye’deki iç politika gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmazlarsa bunların yanlış anlaşılmaktan kurtulmaları da mümkün olacaktır.’’

Lübnan’a 600-700 asker gidiyor

Namık Tan, Fransa’da sözde Ermeni soykırımının inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasa teklifinin, iki ülke ilişkilerine telafisi çok ağır bir darbe indireceğinin açık olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM) “Kürtlerin Kültürel Durumu” konulu raporun kabul edilmesiyle ilgili olarak da, Türk heyetinin yaptığı değişiklik önerilerinin geniş ölçüde destek gördüğünü ifade etti. Tan, Lübnan’a, gemilerde bulunan mürettebat ve askerler dahil, 600-700 kişilik Türk kuvveti gönderileceğini, askerimizin Lübnan’da, Sur şehri yakınlarındaki Bakbuk bölgesinde görev yapacağını bildirdi.

/ ANKARA

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu ve Güneydoğu’ya yaz Kur’ân kursu izni yok

  Asker konuşunca harekete geçildi

  Emniyet kimseyi hedef almaz

  Çiçek: 301. madde AB karşıtlığı için kullanılıyor

  Basın Konseyi: 301 değişmeli

  Yaşlılar cami avlularında huzur buluyor

  Ramazan’da şiddet azalıyor

  AB üyeliğimiz küresel barış için bir fırsat

  Ağar: Millet rencide edilmemeli

  Tan, Wilson’un sözlerini değerlendirdi: Büyükelçi güven verici bir tablo çizdi

  STK’lar demokrasiyi güçlendirmeli

  Hastahaneler haciz kıskacında

  Milletvekili seçilme yaşı 25’e iniyor

  Şoförlerin cenazeleri Türkiye'de

  AKP’li başkana 2 kurşun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004