Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hayat duâ ile anlam kazanır

Yeni Asya, Ramazan ayının ruhuna yakışır bir hediyeyle buluşturdu okuyucularını. “Dua, varlığın sahibiyle buluşup, var olmak, hiçlikten ve yokluktan kurtulmaktır. Ve hayat duâdan ibarettir” düşüncesiyle yola çıkarak Kur’ân-ı Kerim’den derlenen âyetler, Peygamberimizin ve diğer Peygamberlerin yaptığı, hayatın her alanıyla ilgili duâları birarada bulabileceğiniz ‘Büyük Dua Kitabı’ ile ilgili merak ettiklerimizi Yeni Asya Gazetesi Abone Dağıtım Müdürü Saim Çelenli’ye sorduk.

* Yayınlanmış birçok duâ kitabı var. Yeni Asya’nın verdiği ‘Büyük Dua Kitabı’nın farkı nedir?

Büyük duâ kitabı gerçekten çok özenle, itinayla hazırlandı. Peygamber Efendimizin yapmış olduğu duâların yanısıra, diğer Peygamberlerin yaptığı duâlar da var. Ayrıca Risâle-i Nur Külliyatı’nda Bediüzzaman Hazretlerinin yapmış olduğu duaların da içinde yer alması, Büyük Dua Kitabı’nı diğer duâ kitaplarından farklı kılıyor. Bunun dışında, günlük yapılabilecek duâlardan tutun, hayatın her anında, meselâ, uykudan uyandığınızda, kötü rüya görmemek için, yolculuğa çıkarken, tıraş olduktan sonra ve olmadan önce okunabilecek duâ gibi birçok duanın da yer aldığı, çok kapsamlı hazırlanmış bir kitap. Duâların hem Arapçası, hem de Türkçesi var. İnsanlarımıza iyi bir hizmet olacağını düşünerek Ramazan ayında kampanyamızı başlattık.

* Peki beklenen ilgiyi görüyor mu Büyük Dua kitabı, bu gazete tirajını nasıl etkiledi?

İlgi çok güzel. Bu tiraja da olumlu yansıyor. Şu anki tablodan memnunuz. Ancak biraz geç kaldık. Bazı aksaklıklar sebebiyle Ramazan’ın başlamasıyla birlikte verilemedi. Tabiî bu telâfi edilecek. Son 10 gün yedek kupon vererek bunu telâfi edeceğiz.

* Kampanyayı yeterince duyurabildiniz mi insanlara? Nerelerde reklâmlarınız var?

El ilânları bastık. Bunları dağıtıyoruz. Bez afişler asıldı merkezi yerlere. Belediye otobüslerine yine aynı şekilde ilanlarımızı astık. Bunun dışında iki televizyon kanalında, Kanal 7 ile Hilal TV’de ve 5 radyoda; Radyo 15, Moral FM, Radyo 7, Marmara FM ve Özel FM’ de kampanyamızın reklâmları yayınlanmakta.

* Peki verilen promosyonlar, maddi anlamda gazeteye ayrı bir külfet getirmiyor mu?

Aslında gerçekten promosyonlar çok maliyetli. Geçen sene Ramazan ayında verdiğimiz “Cüz Cüz Kur’ân” promosyonundan sonra verilen hediyeler gerçekten önemli promosyonlar. Bu, hem matbaamızı etkiliyor, hem de maddi olarak ayrı bir yük oluyor. İstediğiniz sonuca ulaşamazsanız özellikle. Ama biz genel olarak memnunuz neticeden.

* Büyük Dua Kitabı daha sonra satış amaçlı da basılacak mı? Yeni Asya Neşriyat’tan temin edebilecek miyiz?

Tabiî yayınlayacağız. Satış amaçlı hazırlanıyor şu an. Neşriyat birimimiz çalışmalarına devam ediyor.

* Bundan sonraki promosyon nedir, belirlendi mi?

Sırada görgü kuralları ile ilgili bir kitap var. Yine insanlara çok faydalı olacak, toplum hayatında, bireysel ilişkilerde, hayatın pek çok alanında yol gösterecek rehber niteliğinde bir başucu kitabı bu. Biz umuma hitap etmek istiyoruz. Arzumuz her insanın faydalanması, bütün insanlara hizmet etmek. Bundan sonraki promosyonumuz bu, tabiî bunun dışında da birkaç düşüncemiz var. 2007’ye kadar verilecek promosyonlarımız hazır. 2007’den sonrakiler için de çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar sürpriz olsun.

Canan KARATAŞ

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hayat duâ ile anlam kazanır

  Barış için müzik yapıyorlar

  Ömrü ‘Beş vakit’e bölmek

  Aşk-ı İlâhî

  Komşuya kapıları açtık


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004