Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Barış için müzik yapıyorlar

“Doğu-Batı Divanı Orkestrası Solistleri” adlı altında bir araya gelen Filistin, Lübnan ve İsrailli üç sanatçının ortak dileği, Orta Doğu başta olmak üzere tüm dünyada bir an önce huzur ve barış ortamının sağlanması... Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın (BBDSO) sezon açılış konserine katılmak üzere şehre gelen Filistinli flüt sanatçısı Maron Khoury, Lübnanlı viyolonsel sanatçısı Nassib Al-Ahmadieh, İsrailli keman sanatçısı Netanel Draiblate, barış için müzik yaptıklarını, toplumlar arası anlayışı geliştirmek istediklerini söylediler.

Dünyaca ünlü şef ve piyanist Daniel Barenboim ile Filistinli düşünür Edward Said önderliğinde 1999 yılında kurulan, “Doğu-Batı Divanı Orkestrası Solistleri’’nin üyesi san'atçılar, Türkiye’de bulunmaktan ve konser verecek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

“SAVAŞ TARAFTARI DEĞİLİZ,BARIŞ YANLISIYIZ”

Lübnanlı viyolonsel sanatçısı Nassib Al-Ahmadieh, barış konserlerinin 1999 yılından beri verildiğini ve bu tarihten itibaren Orta Doğu’da kesin bir barışın hakim olmadığını ifade etti.

Bölgede çatışmaların her zaman olduğuna işaret eden Al-Ahmadieh, şöyle konuştu:

‘’Biz bir araya gelme konusunda hiçbir zaman tereddüt duymadık. Şimdi de duymuyoruz. Tek isteğimiz barış ve insanların bir arada yaşayabilmesi adına bir ifadede bulunmak. Barış yapmak ya da barışı getirmek bizim işimiz değil. Bizler sadece politik çözümler getirilirse bir arada yaşayabileceğimizi söylemek istiyoruz. Ben, diğer arkadaşlarımdan vatansever olmalarını beklerim. Eminim ki onlar da aynı şeyi benden bekliyorlardır. Birbirimizin şiddete ve insanların öldürülmesine karşı olduğumuzu bildiğimiz sürece sorun yok, bir araya gelerek müzik yapabiliriz, beraber çalışabiliriz. İstediğimiz her şeyi yapabiliriz.

07.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hayat duâ ile anlam kazanır

  Barış için müzik yapıyorlar

  Ömrü ‘Beş vakit’e bölmek

  Aşk-ı İlâhî

  Komşuya kapıları açtık


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004