Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy Türkiye’ye yine karşı çıktı

Fransa İçişleri Bakanı ve cumhurbaşkanlığı seçiminde sağın favori adayı Nicolas Sarkozy, Avrupa Birliği (AB) olarak genişlemeye karar vermeden önce kimin Avrupalı olduğu sorusuna cevap bulmaları ve birliğin reform yapıp genişlemeye sınırlama getirmesi gerektiğini savundu.

Türkiye’ye tam üyelik verilmemesi gerektiğini de iddia eden Sarkozy’nin Europe’s World adlı derginin sonbahar sayısı için yazdığı makale, Sunday Telegraph tarafından özet olarak yayımlandı. Avrupa projesinin hızını yitirdiğini, AB vatandaşlarının AB’nin hedefleri konusunda kuşkuya düştüğünü ve gelecekle ilgili ortak umudunu yitirdiğini ifade eden Sarkozy, birliğin bir reform ihtiyacı içinde olduğunu kaydetti.

Reform belgesinin Avrupa’nın sınırlarını yeniden belirlemesi, ortak politikasını yeniden tarif etmesi gerektiğini belirten Sarkozy, bunun zaman gerektiren bir reform olacağını, birliğin ise fazla zamanı kalmadığını öne sürdü.Birliğin yapısıyla ilgili reform önerilerini sıralayan Sarkozy, bunların yanı sıra Avrupa’nın sınırlarının belirlenmesi konusunun da büyük önem taşıdığını yazdı. Sarkozy, AB için yeni bir coğrafi ve siyasi sınır belirlenmesi gerektiğini öne sürerken, yeni sınırların, birliğin yeni üyeleri “hazmetme kapasitesi” dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini savundu.

/ LONDRA

09.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çeçenistan'daki işkenceyi yazdırmadılar

  Irak ceset kaynıyor

  Blair’in yardımcısından başörtüsüne destek

  Sarkozy Türkiye’ye yine karşı çıktı

  Japon-Çin zirvesi

  Tayland’da 3 Müslüman öldürüldü

  Kurnaz’ın iddiaları doğrulandı

  Amerika’da Demokratlar yükselişte


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004